Etusivu » Kulinaarin raikas kevyempi coleslaw

Kulinaarin raikas kevyempi coleslaw

Kirjoittaja: Kulinaari

Vanha sanonta kuuluu: \”Kun rahat loppuu, niin ajattelu alkaa\”. Tässä on nyt kuitenkin kyse siitä, että kun ruokavaliosta pitää poistaa ylimääräiset ja pahat rasvat sun muut, niin täytyy luovasti kehittää vanhoista suosikkiresepteistä ihan uusia versioita. Taannoin postasin jo ruokalistalleni vakiintuneen kevyempien lohkoperunoiden reseptin. Reseptiarkistosta kaivoin esiin myös herkullisen katalonialaisen escalivada -kasvislisukkeen ohjeen, joka on jo valmiiksi kasvismäärään nähden vähärasvaista.

Sinänsä tämä on hyvää aikaa ruokaremontille, koska kevät etenee kohisten ja kasvisten paras satokausi on vasta alussa ja edessäpäin. Tähänkin reseptiin ostin Hakaniemen hallista varhaiskaalia ja uuden sadon naatillisia porkkanoita. Ai että ne olivatkin makeita!

Tämän varhaiskaalisalaatin esikuva on suosittu Kulinaarin paras coleslaw, jonka salainen raaka-aine on sellerinsiemenet. Samantyyppiseen makumailmaan pääset myös sellerisuolalla tai Herbamare-mausteella.

Mausteet ovatkin se juju, jolla ruokaan saa makua ja herkullisuutta ilman ylimääräistä rasvaa tai sokeria. Ja näin kesää kohti mentäessä kannattaa ikkunalaudalle laittaa jo yrtit itämään.

Kaalin suikalointi erittäin ohueksi on tärkeää, koska silloin se muuttuu mehukkaammaksi. Tässä versiossa käytin raikasta makeaa sipulia ja upposipa mukaan myös jääkaapin pohjalla pyörineet paprikatkin, jotaka tuovat sekä rapeutta että väriä.

Ukkokin tykkäs niin paljon, että tätä tulee meillä kulumaan kulho tolkulla kevään ja kesän aikana.

KULINAARIN KEVYEMPI COLESLAW

1 keskikokoinen varhaiskaali
4 uuden sadon porkkanaa kuorittuna
1/2 makea sipuli
1 suippopaprika
1 pieni keltainen paprika

kastike:
0,5-0,75 dl rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
2-3 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria myllystä
sellerinsiemeniä, sellerisuolaa tai Herbamarea

Suikaloi kaali niin ohueksi kuin mahdollista. Suosittelen käyttämään monitoimikonetta, mandoliinia tai juustohöylää. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Puhdista ja leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi. Sekoita kasvikset isossa kulhossa.

Yhdistä kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita huolellisesti salaatin joukkoon. Anna maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia ja säilytä sen jälkeen kylmässä. Nauti sellaisenaan tai grilliruokien lisukkeena.


Katso myös 

Kulinari kevyempi jogurtti-coleslaw 

Superherekullinen hapankaali-coleslaw

Kulinaarin Tonnikala Caesar-Coleslaw

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading