Etusivu » Limeposset ja blogin 8-vuotissynttärit

Limeposset ja blogin 8-vuotissynttärit

Kirjoittaja: Kulinaari
Limeposset

Tänään tulee 8 vuotta täyteen bloggailun parissa. Erityiskiitos kuuluu tietysti kaikille teille lukijani. Syksy tuo tullessaan uusia hauskoja juttuja, jotka näkyvät aikanaan myös blogissa. On aina kiva lähteä oppimaan uutta ja kehittää osaamistaan. Tänään taidan nostaa maljan juhlan kunniaksi!

Lemon ja lime posset kuuluvat niihin klassikkoresepteihin, jotka ovat olleet to-do -listallani niin kauan kuin jaksan muistaa. Sinänsä outoa että olen tehnyt vuosia pannacottaa tavalla jos toisellakin, mutta tämä kaikista yksinkertaisin on jäänyt tekemättä. Yksi lempi pannacotta reseptejäni on raikas passion-pannacotta.

Posset-kuumeeni nousi varmuudella viime viikon Tamperrada-vierailun aikana, kun sain maistaa Armas Kuppilassa aivan mielettömän hyvää lime possetia. Upean silkkistä ja juuri sopivan kirpeää. Seurueessa ollut Dioriina-blogin Marina jaksoi myös hehkuttaa reseptiä, joten pakkohan siihen oli viimein tarttua.

Possetin historia vie 1700-luvun Britanniaan, jossa sen kantamuotoa valmistettiin lisäämällä maitoon sakeuttajaksi viiniä tai ale-olutta. Tätä seosta nautittiin yleisesti rohtona erilaisiin vaivoihin.

Toinen samantyylinen viinin, siiderin tai hedelmän hapolla sakeutettu maitopohjainen herkku on syllabub, joka on tunnettu eri muodoissa jo 1500-luvulta saakka.

 

LIMEPOSSET (3-4 annosta)

2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 vaniljatanko tai 1 tl vaniljatahnaa
0,5 dl limemehua (1-1,5 limettiä)

pieniä annosmaljoja tai lasipurkkeja

Mittaa kerma, sokeri ja vanilja kasariin. Kuumenna ja keitä sekoitellen miediolla lämmöllä viitisen minuuttia. Poista vaniljatanko (jos käytit sitä). Sekoita joukkoon limemehu ja jaa seos tarjoiluastioihin. Anna hyytyä kylmässä vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli.

Voit tarjoilla limepossetin kanssa esimerkiksi tuoreita marjoja tai paloiteltuja tuoreita hedelmiä.
Lime posset on itsessään melko kipakkaa. Possetin voi maustaa samoin kuin pannacotan, mutta pääsääntöisesti makeammilla raaka-aineilla, koska posset itsessään on hapanta.

Lemon posset syntyy ihan samalla tavalla. vaihdat vain limetin sitruunaan.

Täydellinen raikas jälkiruoka vaikka näin rapujuhlien aikaan!

 

You may also like

2 kommentia

Nimetön 30/08/2019 - 14:07

Onnea kahdeksanvuotiaalle blogille. Posset on best! Helppoa ja herkullista, olen useasti tehnyt perjantai-illn vieraille possetit valmiiksi torstaina.

Vastaa
Nimetön 30/08/2019 - 14:07

Onnea kahdeksanvuotiaalle blogille. Posset on best! Helppoa ja herkullista, olen useasti tehnyt perjantai-illn vieraille possetit valmiiksi torstaina.

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading