Etusivu » Kirpeän raikas viherkeitto

Kirpeän raikas viherkeitto

Kirjoittaja: Kulinaari
Postiluukusta kolahti uunituore BBC good food -lehti johon on koottu muiden herkkujen lisäksi helppoja ja edullisia arkiruokareseptejä. Arkihan tässä on koittanut itse kullekin lomien jälkeen.

Tämä upean vihreänä hehkuva keitto oli pakko napata heti kokeiluun ja se on todella raikas sekä mukavan kirpeä. Muokkasin alkuperäistä reseptiä hieman sen mukaan mitä oli helposti saatavilla ja valmiina kotona.

Keittoon sopivat hyvin myös lehtikaali, yrtit, maustevihannekset, nokkonen sekä vuohenputken, maitohorsman tai voikukan lehdet. Horta sopii ylipäätään tällaiseen kylmään tuorekeittoon erinomaisesti. Käy katsomassa parhaat vinkit hortoiluun taannoisesta postauksesta.

Ensi kerralla ajattelin kokeilla myös omenaa tuomaan hedelmäisyyttä ja makeutta.

Marinoitu juusto tai tofu antavat keitolla ruokaisuutta ja mausteisuutta. Lisäämällä mukaan paahdettuja pähkinöitä ja siemeniä saat lisää makua ja suutuntumaa.

Viherkeitto on samatyyppinen raikas tuorekeitto kuin klassinen espanjalainen gazpacho, jota olen tehnyt myös vesimeloniversiona.

Kuvasin keiton Terraviivan upealla paperisavilautasella, jonka hankin kesän Turun-reissullani.

 

KIRPEÄN RAIKAS VIHERKEITTO (4:lle)

noin 100 g fetaa, vegaanista fetaa tai tofua murusteltuna tai kuutioituna
4-5 rkl kylmäpuristettua luomurypsiöljyä (esim. Myssyfarmi)
1 ruukku korianteria
1 punainen chili, puhdistettuna ja hienonnettuna
1 sitruuna, kuori raastettuna ja mehu puristettuna
1 ruukku basilikaa
140 g babypinaattia huuhdeltuna
1 kurkku paloiteltuna
2 kypsän avokadon hedelmäliha
1 pieni valkosipulin kynsi
2 dl kaura-, soija- tai luonnonjogurttia
2 tl Maldon-suolaa
mustapippuria myllystä
(0,5-1 dl kylmää vettä)

Sekoita juuston tai fetan joukkoon öljy, hienonnettu chili, sitruunankuoriraaste sekä 2 rkl hienonnettua korianteria. Laita syrjään tekeytymään.

Laita blenderiin loput korianterista, basilika varsineen, pinaatti, kurkku, avokado, valkosipuli, sitruunamehu sekä jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna keittoa hieman vedellä. Anna tekeytyä kylmässä tunnin ajan.

Tarjoile keitto marinoidun fetan tai tofun kanssa. Voit ripotella pinnalle myös paahdettuja siemeniä tai pähkinöitä.

 

You may also like

2 kommentia

Nimetön 12/08/2019 - 05:55

Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I've really enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon! https://trello.com/c/UlqRZyyS/

Vastaa
Nimetön 12/08/2019 - 05:55

Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I've really enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon! https://trello.com/c/UlqRZyyS/

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading