Etusivu » Helppo ramenkeitto kanalla

Helppo ramenkeitto kanalla

Kirjoittaja: Kulinaari

Ramenkeiton periaate on herkullinen kiehuvan kuuma liemi, joka kypsentää ja lämmittää kulhoon asetellut raaka-aineet juuri sopivasti. Se on alunperin kiinalainen, nyttemmin Japanissa suosittu katuruoka, josta on lukemattomia eri variaatioita ja raaka-aineyhdistelmiä. Sianlihaa käytetään yleisesti sipulin, merilevän ja narutomakin lisäksi.

Ramenkeitto on ollut itselläni vuosikaudet to-do -listalla, mutta liemen työläyden takia se on aina jäänyt. Taannoin tuli tilattua Fiksuruoka-verkkokaupasta pari litraa valmista Ö ramenlientä ja into tehdä keittoa heräsi taas. Satuin myös näkemään Meri-Tuuli Väntsin Instavideon, jossa kyseisestä valmisliemestä tehdään annos ja pakkohan se oli laittaa liemi lämpiämään.

Kaupasta löytyi juuri sopivasti pientä kotimaista paksoita ja auringonkukanversoja, sekä enoki- että shimeije-sieniä. Valkoiset ohuet enoki-sienet voi syödä vaikka raakana, mutta ruskeat shimeije-sienet laitoin ramenliemeen kypsymään yhdessä kananpalojen kanssa.

Ramenkeitto

Sieninä voi käyttää myös kotimaisia tuoreita tai kuivattuja sieniä. Kuivatut sienet kannattaa heittää limeen turpoamaan.

Ramen on helppo ja sopivan täyttävä ruoka, johon voi valita omat suosikkitäytteet. Kokeile tofua, erilaisia pieneksi tai hyvin ohueksi leikattuja kasviksia, ituja, äyriäisiä tai vaikka ohueksi leikattua vähärasvaista naudanlihaa.

Ramenkeiton syömiseen kannattaa varata mukaan syömäpuikot sekä lusikka.

HELPPO RAMENKEITTO KANALLA (4:lle)

1 litra valmista Ö ramenlientä
1 pkt ramen nuudeleita
vettä
150 g pientä paksoita huuhdeltuna
versoja (auringonkukka, lupiini, herne tms.)
100 g enoki-sieniä
150 g ruskeita shimeije-sieniä
2 kananmunaa
noin 250 g kypsää puhdistettua grillibroileria (noin 2 koipireittä)
tuoretta korianteria

Aloita keittämällä huoneenlämpöiset kananmunat, siten että ne jäävät sisältä sopivan pehmeiksi.
Itselläni toimi parhaiten 7 minuuttia. Jäähdytä munat heti kylmällä vedellä, kuori ja puolita.

Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo ja valuta hyvin.

Kiehauta ramenliemi kattilassa ja lisää suupaloiksi revitty broilerinliha sekä ruskeat shimeije-sienet liemeen lämpiämään.

Asettele annoskulhoihin nuudelia, paksoita, enoki-sieniä ja versoja. Annotele päälle kuuma lientä sienien ja kananpalojen kera. Viimeistele annos puolikkaalla kananmunalla ja tuoreella korianterilla.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading