Etusivu » Hernetagliatellea Alfredo

Hernetagliatellea Alfredo

Kirjoittaja: Kulinaari
Hernetagliatellea Alfredo

Yhteistyössä Myssyfarmin kanssa.

Sain testiin muutamia todella mielenkiintoisia tuotteita Pöytyällä sijaitsevalta Myssyfarmilta: Luomuhernejauho, luomuhernerouhe sekä kylmäpuristettu luomurypsiöljy.

Hernerouhetta ja -jauhoja kokeilin ylipäätään ensimmäistä kertaa ruoanvalmistuksessa, mutta kylmäpuristettua rypsiöljyä olin maistanut maistanut aiemmin. Tosin vuosien takainen makuelämys oli todella huono ja mielenkiinnolla maistelin Myssyfarmin palkittua ja ylistettyä tuotetta. Ja se kyllä lunasti odotukset mennen tullen! Aivan mahtavan pehmeän makuista. Suuret suositukset.

Erityismaininta hienoista pakkauksista, joissa on hyödynnetty myös tilan villalankoja. Kannattaa tutustua tuotteisiin Myssyfarmin kaupassa.

Hernejauhoista valmistuvat helposti gluteenittomat ja vegaaniset letut, joista suikaloin hernetagliatellea ja valmistin sille parmesaanista klassisen Alfredo-kastikkeen. Kastikkeeksi sopii mainiosti myös vaikka omatekoinen pesto tai tomaattikastike.

Herneletut sopivat myös täytettäviksi haluamallasi suolaisella tai miksei makeallakin täytteellä.

Hernerouheesta valmistat mm. herkulliset hernepyörykät ja kasvispihvit.

Myssyfarmilaiset ovat hieno esimerkki rohkeista, luovista ja ennakkoluulottomista suomalaisista uuden polven maatalousyrittäjistä.

 

HERNETAGLIATELLEA ALFREDO (3-4:lle)

Herneletut, noin 10 kpl:
2 isoa kananmunaa
1 rkl Myssyfarmin kylmäpuristettua luomurypsiöljyä
6 dl kaura-, manteli- tai kauramaitoa
230 g Myssyfarmin hernejauhoa
hyppysellinen suolaa

paistamiseen:
rypsiöljyä tai margariinia

Alfredo-kastike:
240 g parmesaania hienona raasteena
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
50 g voita
suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl soija- tai kaurakermaa

Valmista ensin herneletut vatkaamalla kulhossa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon rypsiöljy ja mausta suolalla. Vatkaa joukkoon kasvimaito ja sen jälkeen hernejauhot vähitellen. Anna taikinan turvota jääkaapissa 30 minuuttia. Mikäli taikina vaikuttaa kovin paksulta, lisää joukkoon nestettä. Taikinan tulisi olla melko juoksevaa.

Kuumenna suurikokoinen paistinpannu (26-28 cm) ja sivele se rypsiöljyllä tai margariinilla. Annostele kuumalle pannulle noin 1 dl taikinaa ja pyöräytä pannua nopeasti, jotta saat taikinan levittymään tasaisesti pannulle. Paista parisen minuuttia per puoli, jolloin lettu saa myös hieman väriä. Laita syrjään odottamaan.

Suikaloi letut leikkuulaudalla esim. pizzaleikkurilla. Pidä lämpimänä esimerkiksi kostutetun keittöpyyhkeen alla 50 asteisessa uunissa, tai lämmitä tarvittava määrä mikrossa.

Valmista kastike sulattamalla pannulla voi keskilämmöllä ja ripottele pannulle juustoraaste ja valkosipuli. Anna juuston sulaa ensin sekoittamatta. Sekoita sitten tasaiseksi kastikkeeksi ja lisää kermaa saadaksesi haluamasi paksuista kastiketta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Annostele lautaselle hernetargliatellea ja Alfredo-kastiketta. Rouhi päälle vielä mustapippuria.

Tuotteet saatu näytteenä.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading