Etusivu » Italialainen lihapullakeitto – Mamma mia!

Italialainen lihapullakeitto – Mamma mia!

Kirjoittaja: Kulinaari

Kävipä sellainen pieni logistinen kämmi että olin ottanut pakkasesta sulamaan kaksi pakettia jauhelihaa. Mitä lie mielessä liikkunut. Ehkä koko taloyhtiön ruokkiminen. Tytär tosin oli tulossa, mutta ei hänkään nyt ihan rekkamiehen annoksia syö.

Toisesta jauhelihapaketista pyöräytin meille samaksi illaksi Lindströmin pihvejä ja toiselle paketille löysin mielenkiintoisen ohjeen, josta oli hyvä lähteä kehittämään ruokaa seuraavaksi päiväksi.

Koska sulatettu jauheliha ei säily päätin esikypsentää lihapullat valmiiksi liemipohjaan ja tehdä keiton loppuun päivää myöhemmin. Samalla lihapullat marinoituivat vieläkin mehukkaammiksi ja herkullisemmiksi.

Keiton pohjana voi käyttää myös valmista tomaattipohjaista pastakastiketta ja pastalaatuja voi vaihdella mielensä mukaan. Suosittelen kuitenkin pienikokoisia pastoja.

Oma lihapullareseptini sisältää kermaviiliä, mutta sen voi hyvin myös jättää pois. Eri vihanneksilla saa keittoon vaihtelua, mutta käytä esikypsennettyjä tai nopeasti kypsyviä kasviksia.

Tätä ruokaa kannattaa tehdä samalla suurempi satsi, koska se vain paranee seuraavaksi päiväksi. Niin siis jos sitä sattuu jostain kumman syystä jäämään yli.

Lihapullakeitto italialaisittain (4:lle)
 
400g jauhelihaa (vähärasvaista)
1 rkl oliiviöljyä
1 hienonnettu sipuli
 1-2 murskattua valkosipulin kynttä
2 dl kermaviiliä
1 dl raastettua parmesaania
1 dl korppujauhoa
1 muna
2 tl basilikaa (kuivattu)
1 tl timjamia (kuivattu)
2 tl persiljaa (kuivattu)
mustapippuria
1-2 tl suolaa
7 dl tomaattimurskaa
1 l liha- tai kasvislientä
1 rkl lipstikkaa (kuivattu)
2 tl kuivattua timjamia
1 rkl persiljaa (kuivattu)
1,5 dl pienikokoista pastaa, esim. mini farfalle
1-2 kesäkurpitsaa 1 cm kuutiona
150 g vihreitä pakastepapuja paloiteltuna
Pinnalle:
raastettua parmesaania
hienonnettua lehtipersiljaa
Lihapullat:
Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi keskilämmöllä. Sekoita kulhossa ainekset mureketaikinaksi. Kostuta kädet ja pyörittele keskikokosiksi pyöryköiksi. Laita sivuun odottelemaan.
Ota uunipata tai iso kattila ja kuumenna tomaattimurska sekä lihaliemi. Mausta ja lisää sekaan lihapyörykät ja hauduta viitisen minuuttia. Kuori pinnalle muodostunutta vaahto reikäkauhalla pois.
Lisää pasta ja hauduta 5 minuuttia lisää. Sekoita joukkoon kuutioitu kesäkurpitsa, pavut ja hauduta kasvikset pehmeiksi.
Annostele lautasille, koristele hienonnetulla lehtipersiljalla ja raastetulla parmesaanilla. Tarjoile keiton kera rapeaa leipää.

You may also like

4 kommentia

Nimetön 22/03/2016 - 15:28

Hyvältä näyttää! Loistavia kuvia.Auringonsäteitä viikkoosi!-IslaTsekkaapas kirjoitukseni pahan puhumisesta selän takana, mikäli ehdit!http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

Vastaa
Nimetön 22/03/2016 - 22:45

Kiitos ja aurinkoa sinullekin! Hieno kirjoitus joka kosketti.

Vastaa
Nimetön 22/03/2016 - 15:28

Hyvältä näyttää! Loistavia kuvia.Auringonsäteitä viikkoosi!-IslaTsekkaapas kirjoitukseni pahan puhumisesta selän takana, mikäli ehdit!http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

Vastaa
Nimetön 22/03/2016 - 22:45

Kiitos ja aurinkoa sinullekin! Hieno kirjoitus joka kosketti.

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading