Etusivu » Uunilohi Mustapekka-perunoilla

Uunilohi Mustapekka-perunoilla

Kirjoittaja: Kulinaari
Muistui tuossa taannoin mieleeni kauppareissulla yksi vanha arkiruokaresepti, jota oli tapana tehdä useinkin. Resepti on äärettömän yksinkertainen, edullinen ja syntyy uunissä, sillävälin, kun käyt vaikka iltalenkillä. Tarjouksessa oli siis lohifilettä, joten seuraavaksi vain pakastealtaan kautta nappaamaan pussi peruna-sipulisekoitusta ja maitohyllystä kermaa tai ruokakermaa. Ai juu, yks meinas unohtua! Sitruuna. Kassan kautta kotio ja kokkaamaan.

 Lohen kaverina on Mustapekkaperunoita, koska sattui olemaan Valion Crea Mustapekka-ruokakermaa purkki kaapissa. Kerman voi halutessaan korvata myös kasvisliemellä. Niin ja mikäänhän ei estä pilkkomasta perunoita ja sipulia tähän ihan omin pikku kätösin. Itse harvemmin arkisin jaksan semmoista.

 

UUNILOHI JA MUSTAPEKKA-PERUNAT
(4 annosta)
n. 800 g ruodoton lohifile
500 g peruna-sipulisekoitusta
2,5 dl Mustapekka-ruokakermaa (tai tavallista kermaa)
nokare voita tai margariinia voiteluun
suolaa
mustapippuria
tuoretta tilliä
0,5-1 dl vettä
puolikas sitruuna

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele pitkulainen uunivuoka ja levitä peruna-sipulisekoitus vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla sekä ripottele pinnalle vajaa desi tillisilppua. Lisää ruokakerma ja vesi. Kuivaa lohen pinnat talouspaperilla ja mausta lihapuoli suolalla ja pippurilla. Laita lohifile perunoiden päälle nahkapuoliylöspäin. Leikkaa nahan pinnalle sitruunaviipaleita. Kypsennä uunissa noin 1 tunti. Jos tuntuu että lohi alkaa kärähtää pinnalta, voit peittää vuoan foliolla kypsennyksen loppuvaiheessa.
Poista nahka fileen pinnalta ennen tarjoilua. Tarjoile tillikurkkujen kera.

Lohen voi toki halutessaan leikata pinnalle myös valmiiksi annospaloiksi. 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading