Etusivu » Arkiklassikot osa 1

Arkiklassikot osa 1

Kirjoittaja: Kulinaari
MAUSTEISET LIHAPULLAT

Arkena kaipaa helppoa ja nopeaa ruokaa mausta tinkimättä. Lihapullat on ehkä yksi klassisimmista ruoista joita tulee mieleen. Moni tosin luulee, että omatekoiset lihapullat ovat suuritöisiä. Toki vaivaa täytyy vähän nähdä, mutta kyllä se kaupan sahanpurulta maistuvat tekeleet peittoaa mennen tullen.
Lisäksi omatekoista perunamuusia ja ruskeakastiketta, niin oijoi!! Omaan annokseeni kuuluu aina myös sokeroimattomia säilykepunajuuria ja Auran sinappia.

Nämä lihapullat ovat meidän perheessä kai eräänlaista lohturuokaa. Sitä tulee yleensä tehtyä omalle rakkaalle ja myös itselle, kun takana on rankka päivä ja haluaa piristystä.

MAUSTEISET LIHAPULLAT (n. 30-35 kpl)

400 g jauhelihaa
1 prk kermaviiliä
1 dl korppujauhoja
2 sipulia
öljyä paistamiseen
1 muna
1-1,5 tl kanelia
1 rkl kuivattua rakunaa
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl kuivattua basilikaa
1/2 tl jauhettua tähtianista
ripaus muskottia
ripaus kuivattua chiliä
1 tl suolaa
mustapippuria

Sekoita kermaviili ja korppujauho turpoamaan kulhoon. Sekoita samalla seokseen kaikki mausteet. Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljytilkan kanssa. Lisää sipuli, jauheliha ja muna kermaviiliseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele öljytyin käsin halkaisijaltaan n. parin sentin läpimittaisia pullia paperoidulle uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Lihapullien kanssa maistuu tottakai hyvä lager tai münchener-tyyppinen olut.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading