Etusivu » Lämmin hedelmäinen uunifeta-melonisalaatti kesän grilliruokien kaveriksi

Lämmin hedelmäinen uunifeta-melonisalaatti kesän grilliruokien kaveriksi

Kirjoittaja: Kulinaari

Tämä kesäisen raikas, makean suolaisen lämmin salaatti oli alunperin päässäni ihan tavallinen kylmä salaatti, kunnes muistin miten hyvää grillattu vesimeloni on! Niinpä päätin laittaa melonipalat fetan ja mausteiden kanssa uuniin paahtumaan. Lopputulos yllätti itsenikin!

Itse käytin tässä makeita luomuappelsiineja, mutta voit kokeilla myös muita sitruksia kuten verigreippiä tai miksei vaikka persikkaa tai nektariineja, jotka voi myös paahtaa melonien kera.

LÄMMIN HEDELMÄINEN UUNIFETA-MELONISALAATTI (2:lle)

150 g fetaa
noin 5 dl kuutioitua siemenetöntä luomuvesimelonia
2 uuden sadon punasipulia varsineen viipaloituna
0,5 dl oliiviöljyä
1 luomuappelsiini lohkot nahattomaksi leikattuna
1 rkl hienonnettua tuoretta rakuunaa (tai 1 tl kuivattua)
1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa (tai 1 tl kuivattua)
mustapippuria myllystä
1-2 tl roseepippuria kevyesti murskattuna
hieman Maldon-suolaa

Kuumenna uunin ylävastukset mahdollisimman kuumiksi. Laita fetapala kokonaisena uunivuokaan ja levitä ympärille muutaman sentin kuutioiksi leikattu meloni. Pirskottele kauttaaltaan oliiviöljyllä ja mausta. Suolaa ainoastaan meloneille jos haluat. Paahda uunin yläosassa 12-15 minuuttia, kunnes juusto alkaa saada hiukan väriä reunoille.

Leikkaa appelsiinilohkot nahattomaksi leikkaamalla ensin terävällä veitsellä kuoret pois hedelmälihaa pitkin ja sen jälkeen kukin lohko irti.

Asettele lämpimät paahtuneet melonipalat sekä appelsiiniviipaleet tarjoilulautaselle ja lusikoi päälle lämmin feta. Laita päälle ja reunoille viipaloitu punasipuli. Voit halutessasi koristella annoksen tuoreilla yrteillä.

Nauti joko sellaisenaan tai tarjoile grilliruokien raikkaana lisukkeena.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading