Raikas kaali-paprikasalaatti vaikka grilliruoan kaveriksiKesän grilliruoat kaipaavat seurakseen raikkaita lisukkeita ja erilaiset salaatit ovat niistä parhaimpia. Coleslaw on kaikkien tuntema klassikko, ja nyt sesongissa olevasta varhaiskaalista saa helposti muuntelemalla muitakin helppoja salaatteja. 

Nappasin kaupasta hieman umpimähkään raaka-aineita uuden pöytägrillimme ensikäyttöä varten.
Joo, pöytägrilli tosiaan... meidän talossa kun ei saa laittaa ruokaa parvekkeella missään muodossa. Pöytägrillillä se onnistuu keittiössäkin ilman käryjä.

Niin se salaatti... ostin siis pienen kaalinpään ja pussin suippopaprikoita. Ja ehdottomasti paras tapa suikaloida keräkaali on monitoimikoneen suikalointiterä. Niin ohutta jälkeä en ole saanut millään muulla. Tehokkuudesta puhumattakaan. Ohuen suikaloinnin etuna on myös salaatin mehevyys. Samalla terällä suikaloin joukkoon myös puhdistetut paprikat. Tällä kerralla käytin sipuleina hillisipuleita, mutta myös suikaloitu makea- ja kevätsipuli käyvät hyvin. Hieman mausteita mukaan ja voilá, herkullinen salaatti on valmis! Kokeile salaatin mausteena myös hieman grillimaustetta.

RAIKAS KAALI-PAPRIKASALAATTI

1 varhaiskaali 
3 suippopaprikaa puhdistettuna
1 prk hillosipuleita tai 
3 kevätsipulia hienonnettuna
yrttisuolaa
mustapippuria myllystä
chilimaustetta 
1-2 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
1-2 rkl hienonnettuja tuoreita yrttejä

Leikkaa kaali erittäin ohuiksi suikaleiksi. Parhaiten tämä onnistuu monitoimikoneen leikkurilla.
Leikkaa myös suippopaprikat yhtä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita suikaleet kulhossa ja lisää valutetut hillosipulit tai hienonnettu kevätsipuli. Mausta, maista ja anna tekeytyä viileässä parisen tuntia.


1 kommentti

  1. Vaikuttaa ja näyttää herkullisesta. Tätä kokeilen ehdottomasti. Kiitos

    VastaaPoista

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari