Etusivu » Herkullinen vappu buffa ja raikkaat alkoholittomat juomavinkit

Herkullinen vappu buffa ja raikkaat alkoholittomat juomavinkit

Kirjoittaja: Kulinaari

Kaupallinen yhteistyö Vinic Finlandin kanssa.
Matala-alkoholiset ja alkoholittomat juomat sekä juomasekoitukset ovat nostaneet suosiotaan vuosi vuodelta. Myös tarjonta on monipuolistunut kysynnän myötä ja markkinoille on tullut monia mielenkiintoisia tuotteita, kuten alkoholittomat Copenhagen Sparkling Tea kuohuvat teejuomat. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Vinic Finlandin kanssa.

Copehagen Sparkling Tea alkoholittomat kuohuvat teejuomat

Vappu on perinteisesti kuohujuomien sekä buffa- ja piknikherkuttelun aikaa. Tänä vuonna katoin pienen noutopöydän, jonka juomina sekä juomasekoitusten pohjana ovat raikkaat alkoholittomat Copenhagen Sparkling Tea kuohuvat. Vappu buffan reseptit löytyvät postauksen loppupuolelta.

VAPPU BUFFA

Alkumalja:
Marmeladi Mimosa
Cocktail:
Kukkia & kuplia
Juomat:
Copenhagen Sparkling Tea LYSERØD & BLÅ
Pikkusuolaiset:
Skagen perunasalaatti
Aura-viikunatuulihatut
Tonnikalatuulihatut
Vähäsuolaisia oliiveja
Chorizolihapullia
Pestomarinoitua minimozzarellaa
Makeat:
Vanilja-ruusutuulihatut

Marja-sitruuna- trifle

Copehagen Sparkling Tea alkoholittomat kuohuvat teejuomat

Monet haluaisivat nauttia ravintolassakin ruoan kanssa alkoholittomia juomia, mutta aniharvoin paritukset sopivat annoksiin viinien tapaan. Teepohjaiset juomat sopivat tähän lähtökohtaisesti mainiosti, koska eri teelaaduissa on viinien tapaan maanläheistä aromikkuutta, yrttisyyttä ja savuisuutta sekä hapokkuutta ja tanniineja, jotka antavat rakennetta. Lisäämällä makuaineita kuten yrtti- ja hedelmäuutteita parittaminen ruoan kanssa monipuolistuu entisestään.

Tanskalaisen Copenhagen Sparkling Tea -konseptin kehittivät ja lanseerasivat palkittu sommelier Jacob Kocemba sekä hänen liikekumppaninsa Bo Sten Hansen vuonna 2017. Jokainen tuotantoerä uutetaan edelleen käsityönä tarkkojen laatuvaatimusten mukaan. Lue lisää tuotantoprosessista ja koko tarina.

Kuohuvien teejuomien pohjana käytetään tarkoin valikoituja luomuteelaatuja – yhteensä 13 mustaa, vihreää, valkoista ja oolong-teetä eri sekoituksina, antaen tasapainoisen ja vivahteikkaan aromin.

Jacob Kocemba vastaa edelleen jokaisen tee-erän uuttamisesta, joka on tarkkuutta vaativaa käsityötä, jossa uuttoajalla ja lämpötiloilla on suuri merkitys lopputulokseen. Teeuutteisiin lisätään joko hiven valkoviiniä tai rypälemehua tuomaan luonnollista makeutta ja nostamaan esiin teen aromeja. Makua tuovat myös luonnolliset uutteet ja aromit. Copenhagen Sparkling Tea sisältää ainoastaa luonnollisia raaka-aineita.

Teejuoma kypsyy pulloissa 8-12 viikkoa, jonka jälkeen se on valmista nautittavaksi. Jäähdytettynä 5 asteiseksi ja tietenkin kuohuviinilasista!

Alkoholittomat kuohuvat Copenhagen Sparkling Tea -luomuteejuomat ovat oikea kulinaristin valinta. Niillä nostat upeasti alkoholittomat alkumaljat ja niistä syntyvät myös raikkaat drinkit. Lisäksi ne sopivat erinomaisesti pariksi monenlaisille ruoille. Tuotteet ovat Alkon tilausvalikoimassa.

Copenhagen Sparkling Tea LYSERØD, alkoholiton

Täydellinen alkoholiton vaihtoehto roseekuohuviinille tai samppanjalle! Luomujuoma on rypälemehupohjainen (Müller-Thurgau, Riesling, Silvaner). Mukana 11 teelaatua.

Maku on hienostuneen kuiva ja keskihapokas, mutta silti pehmeä ja suun mukainen. Siinä voi aistia punaisia marjoja ja makeaa omenaa. Oolong-teen, karhunvadelma ja hibiskuksen aromit tuovat herkullisuutta ja pehmeä valkoinen tee yhdessä kirpeän hedelmäisyyden kanssa tasapainottaa kokonaisuutta.

Ruokasuositus: vaaleat, kevyet lihat, kalat, äyriäiset – erityisesti osterit.

Alko tilausvalikoima: 20,27 €

Copenhagen Sparkling Tea BLÅ, alkoholiton

Erinomainen valinta läpi aterian aperitiivista jälkiruokaan. Luomujuoma on rypälemehupohjainen (Müller-Thurgau, Riesling, Silvaner). Mukana 13 teelaatua. Lisäksi hiven sitruunaa.

Maku on puolikuiva, keskihapokas, hedelmäinen, kukkainen ja sitruksinen. Aromimaailmassa erottuvat jasmiini ja kamomilla seuranaan sekoitus valkoisia ja vihreitä teelaatuja. Pitkässä maussa tuntuvat Darjeeling-teen pehmeät tanniinit.

Ruokasuositus: Alkuruoat, kevyet pääruoat ja useimmat jälkiruoat.

Alko tilausvalikoima: 20,27 €

 

Vappu buffan raikkaat alkumalja ja drinkki

Alkumaljana nautitaan raikas alkoholiton marmeladi mimosa, jossa käytetään Copenhagen Sparkling Tea LYSERØD kuohuvaa teejuomaa sekä Nona June -tislettä.

 

 

Marmeladi Mimosa drinkki Copenhagen Sparkling Teasta

MARMELADI MIMOSA (kahdelle)

12 cl appelsiinimehua
4 tl sitrusmarmeladia
4 cl Nona June
16 cl Copenhagen Sparkling Tea LYSERØD kuohuvaa teejuomaa

Sekoita pienessä kannussa appelsiinimehu, -marmeladi sekä NONA June -tisle. Jaa kuohuviinilaseihin ja täytä lasit kuohuvalla teejuomalla. Koristele appelsiiniviipaleella.
NONA June, on alkoholiton tisle ja belgialaisen bioinsinööri Charlotten luomus. Se on vaihtoehto ginille alkoholittomiin juomasekoituksiin. Nona on latinaa ja tarkoittaa yhdeksää, viitaten yhdeksään kasviin, joita on käytetty uutossa – unohtamatta tietenkään katajanmarjaa, josta juontaa nimen June. Juomassa voi aistia sitruksisuutta, minttua ja häivähdyksen inkivääriä.
Alko hinta 15,66 €
Vappu buffassa on mukana myös yksi alkoholillinen vaihtoehto. Raikas omenainen drinkki syntyy Copenhagen Sparkling Tea BLÅ kuohuvasta teejuomasta sekä norjalaisesta Harahorn-artesaaniginistä.
Copenhagen Sparkling Tea BLÅ ja Harahorn Gin

KUKKIA & KUPLIA (kahdelle)

6 cl omenamehua
4 cl Harahorn Norwegian small batch giniä
18 cl Copenhagen Sparkling Tea Blå
sitruunankuorta

Laita laseihin jäitä, mittaa päälle muut ainekset ja sekoita varovasti lusikalla. Koristele palalla sitruunankuorta. Drinkin voi tehdä myös alkoholittomana käyttäen NONA June -tislettä.

Palkittu Harahorn Norwegian Small Batch Giniä tuotetaan vain 300 litran erä kerrallaan, jotta laatu pysyy tismalleen samanlaisena joka erässä. Raikkaassa tuoksussa löytyvät katajanmarja ja sitrukset. Maku toistaa tuoksun aromeja yhdistettynä hedelmäisyyteen ja mausteisuuteen. Tisleessä mausteina muun muassa katajanmarjaa, raparperia, mustikkaa, merilevää, väinönputkea, villimeiramia.

Alkon hinta 39,92 €

RESEPTIT:

Skagen perunasalaatti

SKAGEN PERUNASALAATTI

700 g kiinteää perunaa kuorittuna, keitettynä ja kuutioituna
2 dl isoja katkarapuja
4 keitettyä kananmunaa hienonnettuna
puolikas makea sipuli hienonnettuna
3 rkl pieniä kapriksia
170 g majoneesia
3 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
pari tippaa Tabascoa

0,5 dl tilliä hienonnettuna

koristeluun:
mätiä
katkarapuja
tilliä

Sekoita pienessä kulhossa kastiketta varten majoneesi, sitruunamehu mausteet ja tilli.

Hienonna hieman katkarapuja. Yhdistä isommassa kulhossa perunat, ravut, kananmunat, sipuli ja kaprikset. Sekoita joukkoon kastike. Anna tekeytyä kylmässä noin tunnin ajan. Tarjolle laitettaessa koristele tuoreella mädillä, tillillä ja katkaravuilla.

Tuulihatut (20 isoa tai 40 pientä)

2,5 dl vettä
50 g voita tai margariinia
2 dl karkeita vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
4 munaaKuumenna vesi ja rasva kiehuvaksi kattilassa, ota liedeltä ja sekoita joukkoon kerralla koko jauhomäärä, kunnes vesi-rasvaseos on imeytynyt jauhoihin. Kuumenna seosta uudelleen koko ajan sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista pallomaiseksi. Ota kattila pois levyltä ja vatkaa voimakkaasti joukkoon yksi kananmuna, kunnes taikina on kiiltävää. Anna taikinan jäähtyä hetki.Lisää loput kananmunat yksitellen samalla sähkövatkaimella vatkaten, kunnes taikina on kiiltävää. Lisää leivinjauhe viimeisen munan kanssa. Pursota taikinasta pieniä nokareita leivinpaperille. Voit käyttää myös kahta kuumaan veteen kastettua lusikkaa.Laittaessasi tuulihatut paistumaan, pirskota leivinpaperille pari ruokalusikallista vettä. Höyry edistää kohoamista. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa 20-25 minuuttia koosta riippuen. Valmiit tuulihatut ovat keveitä ja vaalean kullankeltaisia. Täytä tuulihatut jäähtyneinä. Voit myös valmistaa tuulihatut etukäteen ja pakastaa ilman täytettä. Täytä vasta tarjoilupäivänä. Leikkaa tuulihattujen yläosa auki ja täytä esimerkiksi pursotinpussilla tai pienellä lusikalla.Alla herkulliset täytteet suolaisiin ja makeisiin tuulihattuihin.

AURA-VIIKUNA -TÄYTE

100 g Aurajuustomurua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl maitoa tai kermaa
hiven cayennepippuria
2-3 tuoretta viikunaa
Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon Aurajuusto. Notkista tarvittaessa maidolla tai kermalla. Mausta ja maista. Täytä tuulihatut massalla ja koristele viikunasiivulla. 

Tonnikala tuulihatut

TONNIKALATÄYTE

100 g tonnikalaa vedessä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
muutama tippa TabascoaHienonna tonnikala huolellisesti. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon tonnikala. Mausta ja maista.
Tonnikalan tilalla voi käyttää esimerkiksi savulohta tai kotimaista särkisäilykettä. 

Vanilja-ruuru -tuulihatut

VANILJA-RUUSU -TÄYTE

50 g Dr Oetker -vaniljakreemijauhetta
2 dl maitoa
1 tl ruusuvettä
tippa punaista pastaväriä
tai
200 g vaniljatuorejuustoa
1 tl ruusuvettä
tippa punaista pastaväriä
Valmista vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon ruusuvesi ja elintarvikeväri. Pursota tuulihattujen täytteeksi. Käyttäessäsi tuorejuustoa, sekoita vain ainekset tasaiseksi massaksi.
pestomarinoidut minimozzarellat

PESTOMARINOIDUT MINIMOZZARELLAT

3 dl minimozzarellaa
1 dl pestoa
Notkista pesto ja ohenna tarvittaessa oliiviöljyllä.
Pyörittele minimozzarellat pestossa ja tarjoile.

Chorizolihapullat

CHORIZOLIHAPULLAT

200 g chorizoraakamakkaraa
200 g possun jauhelihaa

1 kananmuna
voita tai öljyä paistamiseen
Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja pyörittele siitä pieniä cocktaillihapullia. Paista pannulla rasvassa kypsiksi. Voit myös kypsentää ne uunissa 200 astetta ja 10-15 minuuttia. Tarkkaile paistoa.
Marja-sitruuna -trifle

MARJA-SITRUUNA -TRIFLE

1 vadelma- tai mansikkakääretorttu viipaloituna tai kuivakakkupaloja
2 dl vadelmia
iso rasia mansikoita

marenkeja
2 dl kuohukermaa
0,5 tomusokeria

1 tl vaniljasokeria tai -uutetta

sitruunakreemi:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ison sitruunan mehu ( 2dl) ja raastettu kuori
100 g huoneenlämpöistä voita
Sekoita kattilassa munat, sokeri ja sitruunamehu sekä -kuori. Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen kunnes seos pulpahtaa kerran ja ota kattila liedeltä. Vatkaa joukkoon voi pienissä erissä. Jäähdytä sitruunakreemi hyvin.
Vaahdota kerma sekä tomusokeri ja mausta vaniljalla
Kokoa trifle kulhoon kerroksittain.  Laita kulhon pohjalle kääretorttuviipaleita, päälle hieman sitruunakreemiä, viipaloituja mansikoita, kermavaahtoa, murskattua marenkia, kääretorttua, sitruunakreemiä, vadelmia, marenkia ja niin edelleen. Koristele pinta kreemillä, kermavaahdolla marjoilla ja marengeilla.
Oikein iloista vappua kaikille!

You may also like

11 kommentia

Nimetön 26/04/2021 - 16:57

Emmä kestä mitä herkkuja!!! Ihan mahtava vappu-buffa <3 Niin ja kiitos näistä vinkeistä alkoholittomien kuohuvien suhteen. Mulla on pitkään ollut hakusessa oikeasti hyvä alkoholiton kuohari joka sopii myös ruoalle. ISOT kiitokset. Nämä pitää testata <3

Vastaa
Nimetön 26/04/2021 - 17:49

Aivan tolkuttoman hyvä kuohujuoma just ruoan kanssa ja muutenkin. Drinkit myös erityisen raikkaita. Oikein hyvää vappua sinne koko poppoolle! <3

Vastaa
Nimetön 29/04/2021 - 05:17

Oioi!Onpa ihana buffa,monenlaista herkkua. Ja tuulihatut,nimikin niin vappuisa😊 Iloista Valpuria🎈

Vastaa
Nimetön 29/04/2021 - 09:51

Tässä on jotain jokaiselle! Aurinkoista vappua! 🙂

Vastaa
Nimetön 26/04/2021 - 16:57

Emmä kestä mitä herkkuja!!! Ihan mahtava vappu-buffa <3 Niin ja kiitos näistä vinkeistä alkoholittomien kuohuvien suhteen. Mulla on pitkään ollut hakusessa oikeasti hyvä alkoholiton kuohari joka sopii myös ruoalle. ISOT kiitokset. Nämä pitää testata <3

Vastaa
Nimetön 26/04/2021 - 17:49

Aivan tolkuttoman hyvä kuohujuoma just ruoan kanssa ja muutenkin. Drinkit myös erityisen raikkaita. Oikein hyvää vappua sinne koko poppoolle! <3

Vastaa
Nimetön 29/04/2021 - 05:17

Oioi!Onpa ihana buffa,monenlaista herkkua. Ja tuulihatut,nimikin niin vappuisa😊 Iloista Valpuria🎈

Vastaa
Nimetön 29/04/2021 - 09:51

Tässä on jotain jokaiselle! Aurinkoista vappua! 🙂

Vastaa
annemaihe 21/05/2023 - 15:19

Moikka 🙂 Kiva menu !
Paljonko Skagen – salaattia oisi hyvä tehdä,jos vieraita on noin 35 kpl?

Vastaa
kulinaari 21/05/2023 - 16:14

Moi. Tekisin ainakin kolminkertisena tuon Skagen-perunasalaatti reseptin. ehkä nelinkertaisena, koska se on NIIN hyvää! 🙂

Vastaa
Anne Heinonen 21/05/2023 - 19:19

Ookoo , uskon että on tosi hyvää , kiitos 🙂!

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading