Viini ja Ruoka lippuarvonta sekä Vuoden Viini ehdokkaat

Yhteistyössä Helsingin Messukeskuksen ja Viini-lehden kanssa.


Viini ja Ruoka 2018 - Suomen herkullisin tapahtuma hemmottelee taas herkkusuita Helsingin Messukeskuksessa 25.-28.10.2018. Kuten aiempinakin vuosina, ruoat ja juomat on yhdistetty saumattomasti saman tilaan, joten voit helposti etsiä maukkaimmat makuparit ja löytää uusia tuttavuuksia.

VUODEN VIINI EHDOKKAAT JULKI

Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo ovat jälleen saaneet maistelu-urakkansa siihen pisteeseen, että ehdokkaat vuoden parhaiksi puna- ja valkoviineiksi julkistettiin.

Finaalissa on mukana kuusi viiniä  ja sinullakin on mahdollisuus antaa äänesi omalle suosikillesi viinilehti.fi/vuodenviinit

Finalisti viinit ovat myös maistettavissa Viini ja Ruoka -tapahtumassa, jossa on myös äänestysmahdollisuus.

Vuoden viinit ovat aina Alkon vakivalikoimassa olevia tuotteita, joiden hintapiste on korkeintaan 30 euroa. Finalistit ovat kaikki viiden tähden viinejä, jotka on valikoitu sokkomaistelun perusteella. Viiden tähden viinin kriteereihin kuuluvat aina virheetön valmistusprosessi, tanniinien, hedelmäisyyden, hapokkuuden ja alkoholin ja mahdollisen jäännössokerin miellyttävä harmonia.

PUNAVIINIT:


Coto de Omaz Gran Reserva 2011
El Coto de Rioja, DOC Rioja,  Espanja
Tempranillo
Hinta Alkossa 24,99 €

Kehittynyt, miellyttävä tuoksu, jossa voi erottaa makeaa mausteisuutta, kuivattua hedelmää sekä tammikypsytyksen tuomaa mausteisuutta. Maku on keskitäyteläinen ja kehittynyt. Se seuraa tuoksun aromeja. Pehmeän hedelmäinen suutuntuma, reippaasti nahkaisuutta ja pitkään viipyvä tyylikäs jälkimaku.

Ruokasuositus: Monipuolinen viini grillatulle lihalle, myös vaalealle lihalle.


Leyda Las Brisas Pinot Noir 2016
Vina Leyda, San Antonio, Chile
Pinot Noir
Hinta Alkossa 15,99 €

Tuoksu on kypsän marjainen, melkeinpä hillomainen ja tiivis. Siinä voi aistia mansikkaa, kirsikkaa ja vadelmaa. Maku on keskitäyteläinen, maultaan intensiivinen, tiivis ja aromit toistavat tuosua. Kokonaisuutena nuorekas, eloisa mutta monivivahteinen. Pitkä ja tyylikäs jälkivaikutelma.

Ruokasuositus: Riistalinnut sekä pitkään haudutetut pataruoat.


Valdifalco Modellino di Scansano 2016 
Loacker, DOCG Morellino di Scansano, Italia
Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Syrah
Hinta Alkossa 16,49 €

Kypsän marjainen, hieman paahteinen ja makean mausteinen. Tuoksussa hieman nahkaisuutta ja kukkaisuuttakin. Maku on melko täyteläinen ja luonteikkaan marjainen, hieman kuivattuja hedelmiä, yrttisyyttä, nahkaisuutta ja orastavaa eläimellisyyttä. Tuntuvat, mutta pehmeät tanniinit ja hapankirsikkainen hapokkuus tuovat ryhtiä.

Ruokasuositus: Aromikkaat tummat liharuoat. Kovat ja suolaiset juustot.


VALKOVIINIT:


Steininger Reserve Loisiumweingarten Grüner Veltliner 2016 
Steininger, DAC Kamptal Reserve, Itävalta
Grüner Veltiner
Hinta Alkossa 18,40 €

Erittäin hedelmäinen, omenainen, persikkainen, meloninen, pippurinen ja mausteinen tuoksu. Maku on täyteläinen, kuiva, mutta eksoottisen hedelmäinen ja siinä voi aistia tuoksun pippurisen mausteisuuden, kukkaisuuden ja mineraalisuuden. Aromimaailmassa havaittavissa lisäksi sitruksia ja yrttisiä sävyjä. Eloisa hapokkuus antaa ryhtiä. 

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini täyteläisille, punalihaisille kalaruoille ja äyriäisille.


Greywacke Wild Sauvignon 2015
Greywacke Vineyards, Marlborough, Uusi-Seelanti
Sauvignon Blanc
Hinta Alkossa 29,99 €

Tuoksultaan avoin, runsas ja tyylikkään rehevä. Karviasita, mustaherukan lehtiä ja reilua mineraalisuutta, joita täydentää tammen mausteinen aromikkuus. Maku on kuiva, intensiivinen ja kypsän hedelmäinen – jopa hieman kermainen. Maku toistaa tuoksun aromeja ja siinä on myös persikkaa ja sitruksia. Raikas kokonaisuus, jota ryhdittää hedelmäinen hapokkuus ja mausteisuus.

Ruokasuositus: runsaat, paistetut kala- ja äyriäisruoat. Aromikkaat pastat.


Trimbach Riesling Réserve 2016
Trimbach, AC Alsace, Ranska
Riesling
Hinta Alkossa: 23,48 €

Avoin, tyylikäs tuoksu, jossa punaista kypsää omenaa, persikkaa ja sitruksia. Lisäksi vivahteita mineraalisuudesta ja petroolisuudesta. Maku on melko runsas ja kuiva, mutta hedelmäinen. Tuoksun aromien lisäksi maussa on persikan kiveä, kukkaista parfyymiä, makeita mausteita ja hiven hunajaa. Sitruksinen hapokkuus ja mineraaliset vivahteet ryhdittävät viiniä.

Ruokasuositus: Täyteläiset, mutta selkeämakuiset kala- ja äyriäisruoat.RUNSAS OHJELMATARJONTA

Koettavaa on neljälle päivälle hengästyttävän paljon, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain mielenkiintoista.

Tänä vuonna näytöskeittiön pääyhteistyökumppanina toimii Atria ja isännöi kokki ja ruokastylisti Alex Nurmi. Tarjolla on mm. Naperosta nautiskelijaksi, suomalaista villikalaa, vihermehut, Atrian pihvikoulu, riistaa, hyönteisiä ja esittelyssä paljon mielenkiintoisia keittokirjoja. Katso koko ohjelmatarjonta täältä.


Ohjelmassa on myös lukuisia viini- ja oluttastingeja sekä luentoja, joihin kannattaa ilmoittautua pikimmiten, sillä paikat täyttyvät nopeasti. Katso tastingien tarkemmat tiedot täältä.


RYPÄLEENPOLJENNAN SUOMENMESTARUUSKISAT

Tänäkin vuonna käydään Viini-lehden järjestämänä mittelö rypäleenpoljennan Suomenmestaruudesta. Viime vuonna voiton korjasivat Madventuresin Riku Rantala ja Tuomas "Tunna" Milonoff, jotka ovat tänä vuonna paikalla puolustamassa mestaruuttaan. Huikea finaali järjestetään lauantaina 27.10.

Nälkä ei taatusti messuilla pääse yllättämään ja kotiinviemisiksikin löytyy tuttuun tapaan herkkuja maailman joka kolkasta.


Lisäksi meille astioihin, patoihin, pannuihin ja kattamiseen hurahtaneille on houkutuksia tarjolla ihan liiankin kanssa. Kannattaa muuten ehdomasti vierailla Maku Kitchen Life -osastolla 5k31, jossa Risto Mikkola ja Henry Lepist kokkaavat hderkkuja sesongin parhaista antimista. Ja tietysti tarjolla on ihan ohittamattomia messutarjouksia!


Tänä vuonna viinien maisteluannokset maksetaan paikanpäällä ladattavalla maksukortilla lipukkeiden sijaan. Käytössä ovat tuttuun tapaan vuokrattavat Riedelin maistelulasit.


LUKIJAKILPAILU: 
VOITA LIPPUPAKETTI KAHDELLE
 VIINI JA RUOKA 2018 -TAPAHTUMAAN


Liput arvotaan tänä vuonna Kulinaarin somekanavissa, Facebookissa ja Instagramissa.
Kannattaa siis osallistua kummassakin paikassa.

Toimi näin:
  1. Tykkää Kulinaarista FB:ssä ja Instassa 
  2. Tykkää kisapostauksesta
  3. Kerro kenet ottaisit mukaan messuille kanssasi, eli tägää kaverisi kommenttiisi kummassakin paikassa. FB:ssä kaverin nimi ja Instassa @nimi.


Samalla lipulla pääset myös Kirjamessuille

 Arvonta suoritetaan tiistaina 23.10. allekirjoittaneen toimesta ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Lippu oikeuttaa messukäyntiin yhtenä vapaavalintaisena päivänä.
 Facebook tai Instagram eivät ole osallisena arvonnoissa.

Kulinaari-blogissa luvassa paljon asiaa paikanpäältä, joten muista seurata!

Ja entisestään lisäät mahiksiasi voittaa liput, vierailemalla Tinskun keittiössä Tyynen kaa -blogin FB-sivulla, jossa on myös käynnissä Viini ja Ruoka -lippukisa.

Viini ja Ruoka 2018
Helsingin Messukeskus
torstai 25.10. klo. 12-20
perjantai 26.10. klo. 10-20
lauantai 27.10. klo. 10-20
sunnuntai 28.10. klo. 10-18


Nähdään messuilla!

Valviran antaman suosituksen takia kaikki alkoholia koskevat kommentit poistetaan.
Kaikki muu kommentointi on enemmän kuin suotavaa!

Ei kommentteja

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari