Vegyu sallii nauttia kasvisruoasta entistäkin helpommin

Kaupallinen yhteistyö Vegyun kanssa.


Atria toi markkinoille täysin uudentyyppisen Vegyu-tuotesarjan, joka on kuin tehty meille fleksaajille, kasvissyöjille, lihansyöjille ja kaikille siltä väliltä. Itsekin syön lihaa, mutta pyrin myös lisäämään lisäämään kasvisten osuutta ja vaihtamaan punaisen lihan muihin proteiineihin ruokavaliossani. Meitä fleksaajia on Suomessa jo 1,7 miljoona.

Sain tilaisuuden tutustua kaikkiin Vegyu-uutuuksiin pressitilaisuudessa.


Tutkimusten mukaan puhtaasti kasvissyöjiä on 3%, 30% etsii aktiivisesti vaihtoehtoja lihalle ja 67% syö joskus kasvisaterian, muttei aio vähentää lihan syöntiä.

Tarkasteltaessa lihan syönnin vähentämisen trendiä vuosina 2012 - 2017, ovat luvut hitaasti mutta selkeästi vähentämisen puolella.

  • Ei harkitsevien osuus on pudonnut 71 prosentista 58 prosenttiin, eli 13 prosenttia.
  • Kyllä harkinneiden ja myös vähentäneiden osuus samaan aikaan kasvanut 21 prosenttiin 9 prosentista, eli 12 prosenttia. Trendin suunta on siis selkeä.


Ensimmäinen makupala Vegyu-sarjaa oli tämä herkullinen hodari lihattomalla nakilla.

Motiiveja fleksata on monenlaisia. terveellisyys, mielihyvä, nautinto ja sosiaaliset tilanteet. Yhtälailla eettisyys, monipuolisuus ja kokeilunhalu korostuvat. Halutaan olla itselle armollisia ja sallivia ruoan suhteen.

Kuluttajat etsivät helppoutta, vaihtoehtoja ja hyvää makua. Siihen Vegyu-tuotteet ainakin vastaavat ensimmäisen maistelun perusteella.

Kotimaisia kasviksia haudutettuna kotimaisella kauramaidolla.

Juuresvuoassa perunaaa, porkkanaa, palsternakkaa ja sipulia. Punajuurivuoassa punajuurta, perunaa ja sipulia. Valmiita sellaisenaan ateriaksi tai lisukkeeksi, mutta niitä voi myöls tuunata makunsa mukaan. 


Helppo ja täyttävä vegaaninen välipala

Kasvistasku kaurakuorella sopii rentoon on-the-go -ruokailuun ja välipalaksi vaikka koululaiselle.
Täytteenä porkkanaa, pinaattia, sipulia ja ohraa. Sisältää kasviksia 20%.


Runsaskuituinen ja terveellinen kaura-porkkanakroketti

Vegaanisessa ja sydänmerkityssä runsaskuituisessa juureskroketissa yhdistyvät porkkana-lanttu, palsternakka ja kauraleseetLihattomat Eggie-nakit maistuivat uskomattoman hyvälle.

Ovo-vegetaariset nakit ovat kananmunapohjaisia, soijattomia, gluteenittomia ja maidottomia. Niitä voi käyttää aivan kuten perinteisiä nakkeja. Niissä on proteiinia 22 g/pakkaus ja rasvaa vain 13 % /100 g.

Eggie Chili-juusto nakki on muuten samantyyppinen, mutta sisältää lisäksi kotimaista sulatejuustoa.


Kaurajuomalla haudutetut rouheiset puurot

Rouheinen kaurapuurossa ja rouheisessa ruis-spelttipuurossa on mukava suutuntuma ja ne sopiovat niin vegaaniseen kuin maidottomaankin ruokavalioon. Kätevät valmispuurot nappaat vaikka aamiaiseksi, lounaaksi tai välipalaksi. 


Valmiit kasvispadat ovat arjen pelastajia

Täysin uutta valmisruokahyllyyn. Marokkolainen kasvistagine, Intialainen kasviscurry ja Italialainen kasvisbolognese maistuvat niin lisukkeeksi kuin sellaisenaankin. 
Ihan uutta voileivälle – ilman lihaa

Chili-juusto leikkeleen proteiininlähteenä on kotimainen vapaan kanan munanvalkuainen. Juusto tuo mehevyyttä ja chili sopivaa mausteisuutta. Leikkeleen rakenne ja maku ovat erittäin lähellä perinteistä leikkelemakkaraa


Perunapohjainen kasvismunakas feta-juustolla ja pinaatilla

Uunissa valmistetussa mehevässä munakkaassa on reippaasti makua ja ruokaisuutta. Proteiinipitoinen kasvisruoka moneen ruokahetkeen. Tämä oli yksi omista suosikeistani!Atrian kokit olivat loihtineet Vegyu-tuotteista aivan mahtavia maisteluannoksia.

Italialainen kasvisbolognese, simpukkapastaa, parmesaania ja mini basilicaa.


Chili-juustoleikkele, naan-leipää ja raita-kastiketta.


Paistettu kaura-porkkanakroketti, kevyesti marinoitua porkkanaa, porkkana-aiolia ja fermentoitua mustaa valkosipulia.


Feta-pinaatti uunimunakas, kevyesti savuinen pinaatti-velutee, feta-mousse ja kuivattua nokkosta.


Kauramaidolla haudutettu ruis-spelttipuuro, vaalea leivosvuoka, suolapähkinää, pistaasipähkinätahnaa ja rautayrttiä.


Todella maistuva ja näyttävä kattaus. Näitä pitää kokeilla lisää!


Kaupallisessa yhteistyössä Vegyu:n kanssaEi kommentteja

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari