Memphis Kampin kesäinen vegemenu vie kielen mennessään


Sain kutsun kauppakeskus Kamppiin maistelemaan kesän Memphis goes Vegelicious -annoksia ja otin mukaani työkaverini Seljan, joka on suuri kasvisruoan ystävä, kun taas itse olen enemmän sekailuun taipuvainen lihaani. Postaus on toteutettu yhteistyössä Memphis Kampin kanssa.

En asettanut mitään ennakko-odotuksia, koska ajattelin että katsotaan avoimin mielin miltä setti näyttää ja maistuu. Ja maistuihan se.

Memphis on kesän vegemenussa on hauskaa ja raikasta itämaista twistiä kautta koko listan ja mikä parasta, kasvisruokaa on tehty aidosti kasvisraaka-aineiden ehdoilla – ei vaihtamalla väkisin lihaa joksikin korvikkeeksi.


Jokainen annos toimii itsessään mainiosti juomasuosituksensa kanssa, mutta todellisen makumatkan saa kokea maistellessaan läpi koko listan. Kommentoimmekin, että tämä menu kannattaisi myydä myös pienempien annosten menupakettina ja juomat kylkeen.

Aika harvoin nimittäin tulee eteen annos, jolle on kaksi suositusjuomaa, joista kummatkin toimivat täydellisesti. Tällä aterialla näin kävi pariinkin otteeseen.

Olimme Seljan kanssa yksimielisiä annosten hyvistä mauista ja ylipäätään ajatuksesta niiden takana. Maut olivat sopusoinnussa ja kokonaisuus kantoi nousujohteisena loppuun saakka. Mikään yksittäinen asia ei dominoinut, vaan koko ajan kielelle löytyi uutta maisteltavaa.

Seljan mukaan illan kattaus löi helposti laudalta laadulla ja hinnalla jopa kaupungin tredikkäimmän kasviravintolan.

MEMPHIS GOES VEGELICIOUS
Postauksen annokset ovat osittain maistelukokoisia

Alkuun saimme maistella kesän juomalistalta Tropical Fruit Bomb Lemonadea, joka tarjoillaan litran kannussa. Raikkaan viilentävä alkumalja siis vaikka koko pöytäseurueelle. 

Juomaa maistellessa sain hauskoja kasari flash backejä ja niiden aiheuttajaksi osoittautui Malibu-rommi, jota tuli nautittua raakana jäiden kanssa kesäisin 80 ja 90 luvuilla. Makumuisti on kyllä hassu juttu!

Vaihtoehtona on punaviinipohjainen Fruity Red Wine Punch.


Memphis Platter Vegan Edition (vegaaninen)
Kukkakaaliwingsejä, samosanyyttejä, falafelia, paahdettua ananasta. Annokseen kuuluu mukaan myös bataattiranskalaiset. Dippeinä koreanchili, valkosipulimajo ja hernehummus.

Erittäin maukas ja raikas aloitus. Olen tykännyt Mempparin samosoista aiemminkin ja olin tyytyväinen että ne olivat taas kesälistalla. Wingsit toim ivat erityisen hyvin koreanchilidipin kanssa.


Annoksessa oli mukana myös omia suosikkejani Sweety Drops chilejä.


Korean Sloppy Joe Burger (vegaaninen)
Aivan täydellinen vegeversio klassikosta korealaisella BBQ-twistillä. Kastikkeessa Härkistä, lisäksi aasialainen colesalaw ja vege valkosipulimajoneesi. 
Lisukkeiksi voi valita normi- tai bataattiranuja tai raikasta salaattia.
Erittäin maukas kastike ja mehevä sämpylä.


Juomasuosituksena saimme sekä Ginger Pale Alea että Happy Joe Organic omenasiideriä. Kumpikin toimi annoksen kanssa täydellisesti. Olut nosti esiin purilaisen miehekkäämpää puolta ja teki mausta syvemmän ja tummemman kun taas siideri raikkaudessaan raikasti ja kevensi makuja tuoden esiin enemmän korianteria. Samasta annoksesta saa täysin eri tyyppisen vain vaihtamalla juoman.


Roasted Chickpea Pita (vegaaninen)
Paahdettuja kikherneitä, sahramilla maustettua helmicouscousia, tomaattia, punasipulia, hernehummusta ja valkosipulimajoneesia. Samat lisukkeet kuin purilaisella.

Ihastuin erityisesti tämän pitan kokoon, vaikka todellisuudessa se tarjoillaan isompana. Kivan raikas kokonaisuus, jossa paahdetut kikherneet olivat parasta. Itse ehkä vaihtaisin punasipulin miedompaanb kevätsipuliin.

Myös pitan kanssa maistoimme saman oluen ja siiderin. Siideri toimi ehkä paremmin tässä.


Stuffed Sweet Potato
Paahdettua bataattia täytettynä kvinoalla, aurinkokuivatulla tomaatilla, piquillopaprikaa ja kikherneitä. aasialaista coleslawta, vesimelonisalsaa, kukkakaaliwigsejä ja minttukermaa.

Todella "lihainen" annos, jos näin voi sanoa. Toimii erityisesti suositusviininsä vegaanisen Dig This Shiraz Merlot Organic -punaviinin kanssa. 

Hyvä että bataatti oli paahdettu eikä taas fritattu. Täytteessä kiva mausteisuus, joka ei jätä viiniä varjoonsa. Salaatti ja salsa raikastivat kokonaisuuden. Minttukerma minusta vähän turha. Ilman sitä tämäkin annos olisi vegaaninen.


Fried Tofu with Laksa (vegaaninen)
Friteerattua punajuuritofua, pariloituja kasviksia ja talon omaa laksalientä.

Tämä annos noisti todellakin hymyn huulilleni. Sanottakoon että inhoan tofua, mutta tämä uusio punajuuritofu on jotain ihan muuta. Ei sitä karmeaa makua eikä rakennetta. Tämä maistui oikeasti hyvältä.

Lisäksi erityispisteet selkeydestä. Upean napakoiksi paistetut vihannekset aseteltuna herkullisen laksaliemen päälle ja siihen vielä tuo friteerattu tofu. Näkee mitä syö, eikä saa eteensä jotain epämääräistä, jossa kaikki on sotkettu sekaisin. Me like a lot! Ehdottomasti suosikkiannoikseni.

Tämän annoksen kanssa sopi erityisesti vegaaninen Dig This Chenin Blanc / Sauvignon Blanc Organic.

Sanottakoon taas, että kummatkin edellä olevat annokset testasimme ristiin molempien viinien kanssa, ja jälleen kumpikin viineistä toimi erinomaisesti tuoden esiin eri vivahteita.

Ai mikä laksa?
Laksa on kookospohjainen alunperin malesialainen keitto, jota voi varioida loputtomasti. Keittoon voi lisätä riisinuudeleita tai käytännössä mitä sattuu kaapista löytymään. Kasviksista sopivat erityisesti parsakaali, sokeriherneet, kesäkurpitsa ja bataatti. Ruokaisuutta saa lisäämällä katkarapuja, kanaa tai tofua. Keiton mausteisuus tulee chilitahnasta.


Jälkiruokadrinkkeinä meille tarjoiltiin herkullisen raikkaat mango- ja ananas mohitot. Erittäin vahva suositus näille! Erityisesti näillä helteillä kannattaa suunnata Kamppiin Mempparin terdelle ja nauttia tällaiset.


Tropical Dessert Roll (vegaaninen)
Friteerattua mango-banaaninyyttejä, raparperisorbettia ja vadelmamelbaa.

Tämä annos tuo terveiset Memphisin filippiiniläisen keittiömestarin kotimaasta, jossa vastaavantyyppisiä rullia syödään katuruokana. 
Makeiden rullien vastaparina toimi loistavasti raikkaan hapan raparperisorbetti.


Memphisin kesäinen vegemenu oli kokonaisuudessaan mielettömän iloinen yllätys. 
Kiitos omasta ja seuralaiseni puolesta koko Memphis Kampin tiimille sydämellisestä ja iloisesta palvelusta! Lisää tällaista!

Memphis Kamppi tarjosi maistelumenun juomineen.

Ei kommentteja

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari