Taste of Helsinki ravintolat julkistettiin

Kuva Jarno Jussila

Taste of Helsinki kerää 14.-17.6. jälleen herkuttelijat yhteen iloisen ruokajuhlan merkeissä. Tänä kesänä tapahtuma siirtyy Töölönlahden puistoon. Kulinaari-ruokablogi toimii  kaupallisessa yhteistyössä tapahtuman ambassadorina.

ToH -ravintolat julkistettiin tällä viikolla ja tänäkin vuonna festarivieraat saavat upean läpileikkauksen Helsingin kuumimmista ravintoloista kun teemoina ovat tuoreus, innovatiivisuus ja kestävä kehitys.


Itse olen mukana Taste of Helsnki -festivaaleilla ensimmäistä kertaa ja toimin myös tapahtuman ambassadorina, joten kannattaa seurata blogia sekä Kulinaarin Facebookia ja Instaa. Infoa ja muuta mukavaa tulossa kevään mittaan.

Postauksen lopussa tietoa Early bird -lipuista ja lippuarvonnasta.

Kuva: Taste of Helsinki
"Taste of Helsinki on tapahtuma, jossa ihmiset todella pääsevät sukeltamaan syvälle kaupungin gourmetruokakulttuuriin ja samalla festivaali edistää tietoisuutta Helsingistä alati kasvavana huippuravintoloiden kaupunkina", kertoo Barry MacNamara, toinen tapahtuman järjestäjistä.

Kuva Jarno Jussila

KOKO KATTAUS UUSIKSI
Ravintolakattaus on täysin uusittu viime vuodesta ja mukana ovat ensimmäistä kertaa myös vierailevat ravintolat Lapista ja Ruotsista.

Helsinkiläiset ravintolat:
Chapter
Fabrik
Garden by Olo
Latva
Nolla
Ragu
Wino

Vierailevat ravintolat:
Sky Ounasvaara
Esperanto

Sky Ounasvaara lupaa järjestää ikimuistoisen makumatkan Lappiin keittiömestari Tero Mäntykankaan luotsaamana.

Ruotsin paras ravintola – Esperanto tuo Skandinavian parhaat raaka-aineet ja pukee ne japanilaiseen fiktioon. Keittiömestari Sayan Isaksson tarjoilemana on luvassa elämyksiä suoraan pohjolan gastronomian huipulta.


Tapahtuman annoksissa on variaatiota enemmän kuin koskaan aikaisemmin, joten tarjolla on taatusti uskomaton määrä makuja ja inspiraatiota. Kaikkiaan tarjolla on 36 erilaista annosta.

Chaperin juuriselleriä ja seljankukkaa
Chapterin Vaellusturskaa, kaalia ja broccolinia. 
Kuva Jarno Jussila
Saimme julkistustilaisuudessa maistaa hieman esimakua ravintola Chapterin tulevista annoiksista ja olin erittäin vaikuttunut. Jopa tällaisen sekaaninkin usko kasvisruokaan palautui niiden makujen ja rakenteiden äärellä. Juuriselleriannos oli kuin tehty minulle sellerifanina ja ann oksen makumaailmat olivat mukavan hapokkaita ja makeita. Turska-annos oli kuin pumpulia. Parasta turskaa vähään aikaan.

Kuva: Taste of Helsinki
HUIPPUSUOSITTU KOKKIKOULU 
Pääyhteistyökumppanin Electrolux Chef´s Secrets -kokkikoulu nähdään Taste of Helsingissä jälleen kerran. Ammattikeittiöistä tutut ominaisuudet on valjastettu nykyään kodinkoneisiinkin, joten foodiet voivat nauttia uusista makuelämyksistä kotonaankin. Elektrolux Chef´s Secrets keittiöissä kokkaajia ohjaavat Suomen kokkimaajoukkueen edustajat.

Kuva Jarno Jussila

KUPLIVAA JA KUOHUVAA
Vierailijat pääsevät maistamaan myös ruoka ja olut makupareja kun Sinebrychoff tuo Taste of Helsinkiin Beer & Beer -konseptillaan laajan valikoiman maukkaita erikoisoluta ja siidereitä.

Ja mitä olisi gourmetruoka ja kesä ilman samppanjaa! Tänä vuonna on mukana legendaarinen Laurent-Perrier, joka on muuten ehdottomasti oma suosikkimerkkini. Perheomisteisen talon samppanjat ovat upean raikkaita, tasapainoisia ja pehmeitä. Tapahtumassa on maisteltavana kaikkiaan kuutta eri samppanjaa.

Kuva Jarno Jussila

...AND I HOPE THERE IS A DESENT COCKTAIL BAR
Kyllä! Solera Finland on tapahtumassa mukana Stoli Cocktailbaarillaan sekä olohuonemaisella viskibaarilla, jossa on erittäion kattava valikoima. Lisäksi luvassa on tastingeja sekä työpajoja.

Viiniharrastajiakaan ei tietenkään ole unohdettu. Taste Wine Pavilionissa voi maistaa viiden eri maahatuojan laadukkaita viinejä, jotka on valittu sopimaan tapahtuman annoksiin. Mukana ovat AMKA, Arvid Nordquist, Solera Finland, Tampereen Viinitukku sekä Vindirect.

Kuva: Taste of Helsinki
Taste of Helsingin muut yhteistyökumppanit ovat American Express, Stopteltat, Jubilee ja Elle.

TIESITKÖ?
Taste of Helsinki -tapahtumassa nautitaan keskimäärin 8 annosta per vieras ja kaikenkaikkiaan annoksia myydään tapahtumassa n. 5000 kpl.

Kuva: Taste of Helsinki

Tänä vuonna Taste of Helsingissä ei enää käytetä aiemmilta vuosilta tuttuja muovirahakkeita vaan maksukortille ladattavaa rahaa.


Taste of Helsinki 14.-17. kesäkuuta 2018 Töölönlahden Puisto, Finlandia-talon takana.

Kuva: Taste of Helsinki

HANKI EARLY BIRD -LIPUT JA OSALLISTUT KILPAILUUN
Early bird liput myynnissä keskiviikkona 18.4. alkaen Taste of Helsinki mobiiliaplikaatiossa.

Kaikki viimeistään 20.4. lippunsa ostaneet osallisuvat Golden Ticket -lippupaketin arvontaan. Palkintoja on jaossa neljä kappaletta. Lippupaketti sisältää kahden hengen sisäänpääsyn festivaaleille sekä 150 € ladattuna Taste-maksukortille. Kaiken kruunsaa pullollinen Laurent-Perrier La Cuvée samppanjaa.

Liput myynnissä Early bird -kampanjan jälkeen Taste of Helsinki -mobiiliaplikaatiossa sekä SeamChipillä.

Seuraa Taste of Helsinkiä myös Facebookissa ja Instassa.

Odottavan aika on pitkä, mutta eipä aikaakaan kun kohta ollaan jo herkuttelemassa!

Ei kommentteja

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari