Valiojäätelön eeppinen paluu


Valio julkisti tällä viikolla uutisen, jota oli varjeltu jo jonkin aikaa. Se palaa jäätelömarkkinoille maaliskuussa Valio Jäätelöfabriikki -brändillä ja kuudella herkullisella makuvariantilla: mustikka-ruis, porkkanakakku, mansikka-basilika, macchiato-suklaa, salmiakki-chili ja kreisi-kinuski.


Siitä saakka kun Valio luopui omasta jäätelötehtaastaan 14 vuotta sitten, ovat kuluttajat jääneet ikävöimään tuttua jäätelövalmistajaa ja pommittaneet Valiota säännöllisesti postilla saadakseen jäätelöt takaisin. Suomalaisille jäätelö ei ole pelkästään kesäherkku vaan sitä syödään ympäri vuoden.


Jotain brändin voimasta kertoo se, että kysyttäessä jäätelöbrändiä 61 % mainitsee spontaanisti Valiojäätelön. Sillä on siis edelleen selkeä paikka suomalaisten sydämissä.


Valion jäätelöt valmistetaan Oulun meijeriin perustetussa pienessä jäätelötehtaassa, jonne maitokin saadaan ihan läheltä. Valiolla on vahvat perinteet jäätelön valmistajana ja he myös tuntevat suomalaisen maun. Siltä pohjalta oli hyvä lähteä kehittämään markkinoiden ainoaa täysin laktoositonta jäätelösarjaa.


Jäätelöiden makumaailmoissa maistuvat mm. pohjoismaiset suosikit ruis, mustikka, salmiakki ja kahvi. Omaan nautiskeluun ostettavat Super premium -herkuttelujäätelöt ovat kasvava tuoteryhmä ja Valiollakin halutaan pitää jäätelöt mauiltaan yllättävinä ja huomiota on kiinnitetty niin jäätelön täyteläisyyteen, hilloihin, kastikkeisiin kuin sopivan kokoisiin karkin ja keksinpaloihin.  Makuelementeistä on myös valmistettu Suomessa niin paljon kuin mahdollista. Monilla näistä uutuusjäätelöistä onkin Hyvää Suomesta -tunnus. Taitavat olla ensimmäiset laatuaan Suomessa.


Lanseeraustilaisuudessa puhuttiin paljon onnen merkityksestä ihmisten elämään. Jäätelö kuuluukin niihin nautintoaineisiin jotka tuovat välittömästi hymyn huulille ja iloa elämään.


Itse makeisteollisuudessa työskennelleenä aihe on hyvinkin läheinen. Aikoinaan kun uudistimme Leafin brändiä, oli johtoajatuksena "Candy is happiness". Olimmehan bisneksessä jonka tarkoitus oli tuottaa vain ja ainoastaan iloa ja hyvää mieltä. Tekijöiden hyvä fiilis välittyy kuluttajillekin.


Valiolaisten ilo ma istuu myös näissä jäätelöissä, jotka valmistetaan huumorilla höystettynä ja pilke silmäkulmassa. Kannattaa muuten lukea pakkaustekstit kerrankin tarkkaan. Nämä purkit sisältävät kukin 480 ml hymyä!


Tässähän on ihan unohtunut kertoa omat Valion Jäätelöfabriikin suosikit! Kärkisijasta sydämessäni taistelevat mansikka-basilika sekä salmiakki-chili, kannoillaan kreisi kinuski. Muiden kohdalla maistelua täytyy vielä jatkaa, sillä ensimmäisellä maistelulla en ihan syttynyt.


Oletko itse ikävöinyt Valion jöäätelöitä takaisin? Millaisia jäätelömuistoja sinulla on ja mikä olisi sinun suosikkisi seuraavaksi jäätelömauksi?


Valio Jäätelöfabriikki Instassa.


Valio Jäätelöfabriikki -tuotteita saatu tuotenäytteenä.

3 kommenttia

  1. Oli maukkaat jäätelöt. Salmiakki-chili on suosikkini. Oli pikku pettmys kun sitä ei ollutkaan omassa tuotekassissa. Onneksi sain vaihdettua sen kaverilta, jonka mielesä chili maistui vähän liikaakin, minusta vain miedosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kävi tuuri, että ksksi omaa lempparia löytyi tuotekassista eli mansikka-basilika ja salmiakki-chili. Ei oikein lämmetty kotona sille mustiika-ruis -maulle. Mies sanoi myös että chiliä liikaa, mutta itselleni oli just passeli!

      Poista

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari