Ravintola Preston Festa di Ferragosto hemmotteli kaikkia aisteja


Sain yhdessä muutaman muun bloggaajakolleegan kanssa kutsun nauttimaan perinteistä Festa di Ferragosto -ateriaa Espalla sijaitsevaan ravintola Prestoon. Ferragosto on Italiassa keskikesän juhla, jossa herkutellaan yhdessä ystävien kesken. Ja sellaiseksi ilta todella muodostuikin.


Iltaa isännöivät Preston Outi Koistinen ja keittiömestari Marko Koskinen. Alkumaljoina nautimme raikkaat Hugo-drinkit, jonka reseptin löydät täältä.


Alkuun talon omaa hapanleipää ja hernepestoa.


Jaettavat laudalliset antipasteja tarjosivat todellisia aitoja makuja Italiasta: Puhvelinmaitojuustoa, Coppa-kinkkua, Fabriano-salamia ja sisilialaisia oliiveja.

En ole kuuna päivänä nauttinut niin hyvää ja tuoretta puhvelinmaitojuustoa. Juusto tuodaankin päivän vanhana suoraan Italiasta, joten en yhtään ihmettele. Rakenne ja maku oli todella pehmeä ja samettinen. Myös oliivit maistuivat kerrassaan mainioilta. Tältä niiden siis kuuluu maistua, tuumasin santsatessani lisää.


Jaettavia olivat myös kulholliset upeaa risottoa tuoreista kevään tryffeleistä sekä linguine-pastaa jättikatkaravuilla ja tulisella ´Nduja-salamilla.


Pizza Alla Presto tarjoillaan seurueelle puulaudalta. Siinä on tuoretta bufala mozzarellaa, basilikapestoa ja luumutomaattia. Luulin jo syöneeni aiemmin kaupungin parasta pizzaa, mutta tämä meni kirkkaasti kärkipaikalle omalla listallani. Pelkästään Preston pizzapohja oli maukkaudessaan ja rekenteeltaan verraton.


Illan kruunasi tietysti Preston omatekoinen jäätelö. Vadilla oli tarjolla jogurttisorbettia ja giandujajäätelöä. Tarjolla olevat maut vaihtelevat päivittäin.


Eteläesplanadi 14 sijaitseva Presto kätkee sisälleen enemmän kuin mitä alkuun uskoisikaan. Kävin tutustumassa muihinkin ravintolan tiloihin, jotka sijaitsevat talon katetulla sisäpihalla. 

Todella upeasti sisustettuja tiloja erilaisten ja eri kokoisten tilaisuuksien viettoon.


Prestossa on myös erittäin kattava ja laadukas viinivalikoima.
Illan aikana nautimme seuraavat viinit:

Mezzacorona Gewürztaminer,
Trentino, Alto-Adige, Italia
rypäle: Gewürztaminer

Masi Campofiorin (magnum)
Veneto, Italia
rypäleet: Corvina, Rondinella, Molinara


Preston Espanpuoleista ikkunaa somistaa alati kasvava korkkikokoelma.


Kiitos upasta Festa di Ferragosto -illasta ravintola Preston koko henkilökunnalle!

ravintolapresto.fi

5 kommenttia

 1. Oooh, rakastan italialaista ruokaa ja Preston menu kuulostaa todella hyvältä. Hugo on miun lempiaperitiiveja, nduja on melkoisen addiktoivaa ja kuka nyt ei ihastuisi supertuoreeseen puhvelinmaitojuustoon :) Eikä pahalta kuulosta pizza tai gianduiajäätelökään! Gnam gnam!

  VastaaPoista
 2. Vau! Näyttää ihan mielettömältä! :p tuli heti nälkä! Mukavaa viikonloppua sinne ruudun toiselle puolen! :)

  VastaaPoista
 3. kävin testaamassa viimevuotisen fiestan ja aijai. leikkeleet, mozzarella ja risotot tekivät vaikutuksen - jopa aitoitaialaiseen seuralaiseen!

  VastaaPoista
 4. Toi risotto näyttää superilta!

  VastaaPoista
 5. Olipa hauska hypätä tunnelmaan mukaan. Itse en päässyt paikalle, nyt sain herkutella sinun lautaseltasi :D

  VastaaPoista

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari