Wilfa tuli taloon eli aina hyvää suodatinkahvia huipputyylikkäästi


Kaupallinen yhteistyö Wilfa Suomen kanssa.


Blogiani lukeneet ovat varmasti huomanneet että olen jokseenkin kahviaddikti. Kuten olen sanonut, meidät on esitelty toisillemme hyvin varhain ja rakkaus on kestänyt.


Myös monet erilaiset tavat valmistaa kahvia ovat tulleet tutuiksi erityisesti parin viime vuoden aikana. Hyvään kahviin ei ole olemassa vain yhtä tapaa ja suosittelenkin jokaista kokeilemaan makuaistinsa rajoja ja maistamaan erilaisia kahvilaatuja sekä kokeilemaan myös muita tapoja valmistaa kahvijuomia.


Elämme mieheni kanssa tällaista kahden kodin kaupunkilaiselämää ja kummallakin on tietysti oma työ- ja arkirytminsä sekä kahvinjuonti tapansa. Hänen luonaan kahvi valmistetaan aina suodatinkeittimellä (jollaista en itse ole omistanut vuosiin). Koska halusin tarjota hänellekin mahdollisuuden nostaa kahvittelun taso hieman uudelle levelille, olin hankkinut joululahjaksi parhaan tietämäni kahvimyllyn – Wilfa Svartin. Jo ensimmäisten pannullisten jälkeen tiesimme että papukahvi oli tullut jäädäkseen.

Jokin aika sitten saimme kutsun pohjoismaiden suurimmille kahvifestivaaleille, Helsinki Coffee Festival, jotka pidettiin Kaapelitehtaalla. Paikalla oli mielenkiintoinen, laaja kattaus kahvialan toimijoita ja vierailimme siellä myös Wilfan osastolla.


Wilfa on norjalaisomisteinen pienkodinkoneyritys, joka on tuotteissaan keskittynyt muotoiluun, laatuun, turvallisuuteen ja innovatiivisuuteen. Heille pohjoismainen kahvikulttuuri on suuri intohimon lähde.Saimme kokeiluun Wilfan Svart Aroma -kahvimyllyn uudemman, hieman hiljaisemman version sekä uuden huippuhienon Wilfa Svart Presisjon -kahvinkeittimen.


Wilfa Svart Aroma -kahvimylly on paras apuväline valmistat kahvisi sitten suodatinkeittimellä, pressopannulla tai vaikkapa aeropressillä. Myllyssä on viisi eri karkeusastetta joiden sisällä on vielä hienosäätömahdollisuus. Kokeile eri kahvilaaduille hieman erilaisia jauhatuksia ja huomaa miten se vaikuttaa kahvin makuun. Paulig Kahvi-instituutti suosittelee Wilfa Svart Aroma -kahvimyllyä.


Kahvijuoman valmistuksessa kaiken lähtökohta on aina raikas, kylmä vesi. Moni suodatinkahvin keittäjä varmasti tunnistaa tavan kaataa vesisäiliöön vettä keittimen omalla kannulla. Se on paha virhe, koska tällöin kannuun jääneet kahvinjämät ja rasva kulkeutuvat keittimen vesijärjestelmään ja likaavat sen.


Wilfa Svart Presisjon -keittimessä tämä ongelma on ratkaistu näppärällä irrotettavalla vesisäiliöllä. Säiliössä on myös mittataulukko, jolla saat heti veden ja kahvijauheen mittasuhteen oikein.


Perinteisesti keittimissä on kuppimäärää kuvaava mittataulukko. Itse olen ainakin havainnut jo aikaa sitten että se ei pidä paikkaansa. Tai siis pitää jos juot niitä vanhan ajan mummon kupillisia kerrallaan. Suomalaisten suodatinkahvimukit ovat kuitenkin jo aikaa sitten suurentuneet vähintään sen Teema-mukin kokoluokkaan ellei suuremmiksikin. Siksi minusta on ainakin loogisempaa keittää tietty litramäärä kahvia ja suhteuttaa kahvijauheen määrä siihen grammoina, kuin mittailla epämääräisiä mitallisia. Vakiolaatuista kahvia joka kerta.

Kahvin mittaaminen käy siististi ja tarkasti digitaalisen vaa´an avulla. Kahvijauheen voi annostella suoraan myllyn säiliöstä. Meillä on vakiintunut tapa laittaa esim. litraan vettä 10 g enemmän kahvijauhetta.


Kahvin makuun vaikuttavat kahvilaadun, jauhatuksen ja jauheen määrän lisäksi tietysti myös uuttoaika. Wilfa Svart Presisjon -keittimessä suodatinsuppilossa on säädettävä tippalukko jolla uuttonopeutta voi muuttaa. Siinä on vakioasetukset vesisäiliön vetoisuuksille ja säätämällä uuttoaikaa pidemmäksi saat toki hieman vahvempaa kahvia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pidempi uutto tuo myös esiin kahvit kitkeryyttä ja niitä ei niin hyviä aromeja. Mutta kokeilemalla löytyy helposti se oman suun mukainen säätö. Vakiosäädöillä saat aina tasalaatuista kahvia, keitit sitten yhden kupin tai pannullisen.


Sitten vain suppiloon suojakansi paikalleen ja napsauta laite päälle. Keitin pitää alkuun hetken hieman totuttua enemmän ääntä, koska pumppu ja putkisto ovat aina täysin tyhjiä. Et siis saa koskaan kahviisi ensin koneessa seissyttä vettä.


Kahvi suodattuu kannun pohjaan asti ulottuvan suppilon kautta. Tämä on jo joillekin tuttu ominaisuus ja takaa kahvijuoman tasaisemman laadun. Wilfa Svart Presisjon keittää kahvin juuri oikeaan 94 asteen lämpötilaan ensimäisestä pisarasta viimeiseen. Mikäli keittimen lämpötila on väärä, et saa kahvista esiin sen parhaita aromeja ja toisaalta kahvin maku saattaa olla kitkerää tai vetistä.


Keitin pitää kahvin tasalämpöisenä 40 minuutin ajan, jonka jälkeen laite menee automaattisesti pois päältä.


Aina hyvän kahvin lisäksi meistä parasta Wilfa Svart Aroma -myllyssä ja Presisjon-keittimessä on ehdottomasti helppokäyttöisyys ja tyylikkyys. Ainakaan itse en ole voinut kutsua takavuosien aiempia suodatinkeittimiäni erityisen tyykkäiksi. Keittimestä on myös saatavilla täysmusta versio.

Jos sopiva äitienpäivälahja on vielä keksimättä niin kahvimylly tai upea uusi suodatinketin on varteenotettava vaihtoehto!


Olemme käyttäneet myös Wilfan tyylikkäitä termarimukeja, jotka muuten pitävät kahvin kuumana ja tuoreen makuisena jopa kahden tunnin ajan. Näin ainakin sisätiloissa, jossa mieheni omaansa työpaikkalla käyttää.


Termarimuki kannattaa aina ensin esilämmittää kuumalla vedellä, niin kahvi ei kylmene heti kättelyssä. Wilfan mukin kansirakenne on hyvin tiivis. Muki tulee olemaan monessa mukana tulevana kesänä.Myllyn ja keittimen testikäytössä oli kahvinaArvid Nordquistin uusi Amigas-luomukahvi, jonka pavut ovat peräisin naisten ylläpitämiltä tiloilta Perusta. Näin halutaan edistää naisviljelijöiden taloudellista asemaa ja työllistymistä ja tukea heitä pitkäjänteisesti. Koko yhteiskunnan hyvinvointi kasvaa, kun he voivat tehdä työtä samoilla ehdoilla kuin miehet. Sadot paranevat kun heillä on mahdollisuus koulutuksen kautta parantaa viljelyolosuhteita ja tulojen myötä hankkia mm. lannoitteita.

Erittäin tummapaahtoisessa Amigas-kahvissa maistuvat marsipaaninen suklaa ja makean sitruksen aromit.


Kahvin säilyttäinen oikein takaa myös makunautinnon. Säilytä kahvi aina kuivassa ja viileässä valolta suojattuna. Kahvi säilyy parhaiten omassa pakkauksessaan tiiviisti suljettuna. Helsinki Coffee Festivaleilta bongasaimme hienoa helsinkiläistä muotoilua Hile Designilta. Tammea olevat pussinsulkija sekä suodatinpussiteline edustavat huippumuotoilua kuten muotoilustaan palkitut Wilfan laitteetkin.


LUKIJAKILPAILU ON PÄÄTTYNYT

Arvonta sunnuntaihin 14.5.2017 klo 21.00 saakka. 

Palkintoja arvotaan yksi (1) kappale ja voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti.
Palkinnon toimittaa voittajalle Wilfa Suomi Oy. 


Laitteet saatu käyttöön Wilfa Suomelta ja kahvi saatu näytteenä Arvid Nordquist Oy:ltä.
62 kommenttia

 1. Kuulosti hyvältä, tämän koneen haluaisin! paivij.ilola@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Tämän kun voittaisi, niin se olisi tällaiselle kahvin ystävälle enemmän kuin lottovoitto!

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 3. No jo on mukava arvonta!
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 4. sirpa.koivukangas@outlook.com

  VastaaPoista
 5. Kätevä olisi

  VastaaPoista
 6. Voih,olisihan mieluinen yllätys.
  merja.t.ukkonen@gmail.

  VastaaPoista
 7. tuukka.urpi@gmail.com Hajoitinkin jo pari halpismyllyä.

  VastaaPoista
 8. Aamu ei lähden käyntiin ilman kahvia, on meinaan kokeiltu :D
  Oi, tuollainen kunnon mylly meiltä puuttuukiin eli ilman muuta osallistun arvontaan.

  dioriinablogi@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Kahvin suurena ystävänä kyllä tälläinen ihanuus kelpaisi ! annmari.zahoui@hotmail.fi

  VastaaPoista
 10. vuosien haave
  marjo66@suomi24.fi

  VastaaPoista
 11. Oi pojat täällä toinen kahviaddikti ja tuollainen palkinto olisi enemmän kuin loistava :) Termarimukia olen kans pitkään haavveillut, joka ei vuoda ja pitää kahvin kuumana, ehkäpä tässä löytyi pulmaani ratkaisu ;)

  VastaaPoista
 12. Ihana arvontapalkinto. Tämä olisi perheellemme oikein huippu!
  klaara49(at)luukku.com
  Voi kun en saa hymiötä liitettyä.

  VastaaPoista
 13. Oi että, mahtava härveli! Mukana arvonnassa ehdottomasti. :) saraana.makela@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Mahtava arvonta, mukana :)

  ahlforslinda(AT)gmail.com

  VastaaPoista
 15. Kiva artikkeli! Kiinnostaa. Tuli vierailtua tuolla kahvimessuilla ja Wilfan osastolla myös. Ja juotua Kissakahvilan kissalla koristeltua kahvia... ��
  Kristiina
  Oonjustiina@ gmail.com

  VastaaPoista
 16. Kahvirakkautta <3 Peukut pystyssä mukaan arvontaan,
  Maisa
  pienet.suloisuudet@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Ohhoh mikä arvonta, vauuu! Tuosta kahvinkeittimestä haaveilen myös..

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 18. Kahvihiiri täällä! Kiva blogi ja mahtava palkinto, olisi uusi tuttavuus minulle!

  Maire
  Hullutellen(A)gmail.com

  VastaaPoista
 19. Mukaan arvontaan.olispas toi kiva saada. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 20. :7
  Ja tuosta termosmukista myös haaveilen! Nytpä kahvinkeittoon! Ihananainen arvonta!
  Minä vain!

  Ilovetaide(AT)gmail.com

  VastaaPoista
 21. Kaikenlainen kahviin liittyvä kiinnostaa :) hannu.raty@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 22. Mukana arvonnassa! :) Tuo olisi mahtava.
  mantalisti0@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Hieno palkinto. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Mahtava arvonta!
  Essi.antola@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Ooo miten super, I'm in! ��
  krista.saastamoinen4@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Jes, mukana
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Vau mikä palkinto! emilia_ho@hotmail.com

  VastaaPoista
 28. Mukana arvonnassa! eppex@hotmail.com

  VastaaPoista
 29. :a :a :a
  Voi kun olisi kiva voittaa! Hyvä kirjoitus!

  Nimimerkki kahvin ystävä

  Raijanmailit@ gmail.com

  VastaaPoista
 30. Vautsi vau! Hieno palkinto :) sanna.salmi@suomi24.fi

  VastaaPoista
 31. Mukana! Sara.rokman@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Ehdottomasti mukana huipussa arvonnassa! :)

  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 33. wau, mukana arvonnassa! :-)
  ansode@gmail.com

  VastaaPoista
 34. ella.lk.00@hotmail.com

  Oi tämä olisi täydellinen äitienpäivälahja äitille, kun hän tuollainen kahvin rakastaja on! Mahtava palkinto.

  VastaaPoista
 35. Kahvinystävänä mukana arvonnassa
  annikajokinen95@gmail.com

  VastaaPoista
 36. Mikään ei ole sen parempaa kuin vastajauhettu kahvi - mahtava arvonta! Ja hyviä bongauksia Helsinki Coffee-festareilta!
  elisabet101@outlook.com

  VastaaPoista
 37. Kyllä hyvä kahavi maetuis :)
  kasikaasu ät gmail.com

  VastaaPoista
 38. Jokohan olisi aika siirtyä take awaysta wilfaan? Mukana arvonnassa!!

  siukku.pollanenATgmail.com

  VastaaPoista
 39. Oioi, jospa voittaisin.

  VastaaPoista
 40. ☕️ piivoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 41. Kiitos Wilfa Svart kahvinvalmistuslaitteiden esittelystä. Mehän olemme kahvikansaa kuten tiedetään, lähes 10 kg per henkilö vuodessa. Kahvimyllyä en vielä omista joten kokeilenpa onneani arvonnassa.
  nina40fi@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Mukana :) Meillä kahvia kuluu paljon, tuo olisi kyllä huippuhieno.
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 43. Mukana :)
  tyttinurminenn (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 44. Jes, mukana ollaan ilman muuta! Ihana palkinto :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 45. toni.kurtti@gmail.com
  Tuoretta kahvia, nami nami :)

  VastaaPoista
 46. elisakatariinak@gmail.com

  VastaaPoista
 47. Ehdottomasti mukana :)
  sannamattila10@gmail.com

  VastaaPoista
 48. käsimyllyn käyttö käy työstä, joten mukana arvonnassa. eetu.visuri@gmail.com

  VastaaPoista
 49. On kieltämättä tyylikäs. En ole tullut kyllä ajateleeksi tuota mittataulukkoa. Suhteellisen hyvä huomio, mihin varmasti moni kahvinkeitinfirma tekisi muutoksia.:) mukana myös tyylikkyyden jaossa!
  ssofia.o@hotmail.com

  VastaaPoista
 50. Kunnon kahvia, vaikea kieltäytyä. Kyllä kiitos!
  Ekipetteri.nieminen@gmail.com

  VastaaPoista
 51. Mukana :3

  liina.mamma(a)gmail.com

  VastaaPoista
 52. Osallistun !
  rituha@hotmail.com

  VastaaPoista
 53. Hennajenniina
  Olen myös innokas kahvin nautiskelija, minulla ei ole myllyä ja pari pussia kahvipapuja olisi kyllä jo valmiina.
  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 54. Mukana :)!

  tittin_elamaa at luukku.com

  VastaaPoista
 55. Oiii..mikään ei voita kunnon kahvia <3
  ulla-79@jippii.fi

  VastaaPoista
 56. Oi, kahvikissan unelma! Oon niin mukana.
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 57. Mukana arvonnassa :)
  Itse olen harkinnut kahvimyllyn oatoa pariinkin otteseen, mutta vielä sitä ei ole meille hankittu.

  suvi.vikholm(a)luukku.com

  VastaaPoista
 58. Vau, en ole ikinä maistanut vasta jauhettua kahvia :) hieno palkinto.
  sannamattila10@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Monin erilaisin tavoin tulee kahvia (jos ei päivittäin niin ainakin) viikottain valmistettua. Käytössä on joskus myös sellainen vanhanaikainen kahvimylly kahvinpapujen jauhamiseen. Kiinnostaisi kovasti päivittää kahvinvalmistusta nykyaikaan eli osallistun ehdottomasti!
  vuosikerta (at) live (piste) fi

  VastaaPoista
 60. Oijoi, vielä ehtii mukaan arvontaan. Hyvästä kahvimyllystä olen haaveillut jo pitkään, mikään ei voita vastajauhettua kahvia. riiti81(AT)gmail.com

  VastaaPoista
 61. Tuo automaattisammutus on hyvä juttu; jos ei kahvia ole tullut 40 minuutissa juotua, turha sitä enää on väkisin juodakaan sen ajan jälkeen. Uutta tippumaan vaan, jos tarvis.. Kahvimylly olisi kiva lisä kahvikissan kahvinautinnon maksimoimiseksi. Mukana vielä minäkin siis.
  flight(at)luukku(piste)com

  VastaaPoista

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari