Mahtava kevätpäivä Tampereella


Lauantaina toukokuun kuudentena paistoi aurinko ensimmäistä kertaa kunnolla koko keväänä. Suuntasin Helsingin Pasilasta kohti Tamperetta, jossa Dioriina-blogin Marina oli järjestänyt joukolle aikuisbloggaajia päivän täynnä nähtävää ja koettavaa.


Sydämellinen emäntämme oli meitä vastassa kyltteineen kunnon kaupunkioppaan tapaan. Ensimmäinen etappimme oli Bakery Café, jossa toinen kahvilan perustajista Kimmo Alarotu toivotti meidät tervetulleiksi upean aamiaisen kera.


Stockmannin välittömässä läheisyydessä sijaitseva Bakery Café on mainio pistäymispaikka kesäisellä shoppailureissulla. Sieltä saa mm. kätevän aamiaispaketin sekä maukkaita lounasannoksia. Puhumattakaan kaikista suolaisista ja makeista leivonnaisista.

Kabinetissa oli mm. tämä suklaasta valmistettu mestariteos.


Joukon ainoana miespuolisena bloggaajana minulle oli järjestetty ihan omaa ohjelmaa naisten tutustuessa ihon- ja hiustenhoitotuotteisiin. Minut ohjattiin läheiseen Dick Johnsonin parturiliikkeeseen, mutta siitä lähemmin Kaks kukkoo -blogissa.


Siitä olikin sitten hyvä suunnata joukolla eteenpäin ja Tammerkosken rantaa pitkin kohti Laukontoria ja sen vieressä sijaitsevaa sisustusliike Kantriinaa. Kantriinasta lähti matkaan ainakin pyykkietikkaa, jonka käyttöön olen tykästynyt. En ole huuhteluainetta käyttänyt vuosiin, mutta pyykkietikka ajaa saman asian ja vielä poistaa pesuainejäämiä vaatteista. Vaatteista tulee pehmeitä ja raikkaita ilman kemikaaleja.


Päivä todella helli meitä auringolla ja Tampere näytti parhaat puolensa. Tuli kuljettua reittejä joita en koskaan olisi osannut valita.


Seuraava kohteemme oli museokeskus Vapriikki ja siellä Kielletty kaupunki -näyttely, joka on toteutettu yhteistyössä Kielletyn kaupungin museon kanssa.


Maailman suurin palatsialue oli satoja vuosia Kiinan vallan keskus, jonne tavallisilla kuolevaisilla ei ollut asiaa. Siellä vietettiin erittäin tarkoin säädeltyä hovielämää. Kielletyssä kaupungissa ehti asua 24 eri hallitsijaa vuodesta 1420 aina vuoteen 1911 saakka.

Keisarin "jääkaappi"

Voin lämpimästi suositella näyttelyä ja museokeskus Vapriikkia muutenkin. Siellä on mm. Postimuseo, jossa ovat näytteillä nyt Kuningatar Elisabet II:n postimerkkiaarteet.


Kun kulttuurinnälkä oli tyydytetty oli aika siirtyä Tammerkosken rannalle Tampellan idyllisessä tehdasmiljöössä sijaitsevaan ravintola Tampellaan.


Monipuoliselta listalta valitsin Alasverstaan ankkaa, jossa oli rapeaksi paistetun ankanrinnan lisäksi balsamici-punaviinikastiketta, pähkinävinaigrettella valeltua ja grillatua kukkakaalia.


Jälkiruoaksi tilasin Tampellan uunijäätelöä Sablé Breton, marenkia ja omenaa. Aika mainiota sanoisin.


Sitten olikin jo itselläni aika suunnata junalle ja kohti koti-Helsinkiä. Sydämelliset kiitokset Marinalle päivän järjestelyistä! Aivan ikimuistoinen tapa nähdä ja kokea Tampere. Tämä oli vasta pintaraapaisu ja kesällä suuntaan aivan varmasti uudelleen tutustumaan tarjontaan. Onhan sinne helppo mennäkin vaikka junalla tai bussilla. Ja Särkänniemen vierailusta onkin jo kulunut muutama vuosi.

3 kommenttia

 1. Tuo Vapriikin näyttely kiinnostaa itseänikin - toivottavasti ensi reissulla ehtii! Pikkuhiljaa olen alkanut Tampereellekin lämmetä :-)

  VastaaPoista
 2. Meillä oli kyllä niin ihana sää, ja tää porukka oli vaan niin <3 Kiitos sulle muru, kun osallistuit päivään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana reissu ja kiitos itsellesi upeista järjestelyistä!

   Poista

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari