Sydämen asialla elämäni tärkeimmän ihmisen takia


Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Benecolin kanssa.


Ei ollut vaikea vastata kyllä Benecolin tarjoamaan tilaisuuteen testata kasvistanolien, ruokavalion ja liikunnan vaikutusta omiin kolesterolitasoihin. Tässä ei kumminkaan olla enää mitään nuorukaisia ja tällaisen ruokablogaajan elämässä hyvää ruokaa ja juomaa on ollut tarjolla vähän turhankin runsaasti. Ja on varmasti vastaisuudessakin, siitä en tingi. Mutta hyvää ruokaa voi tehdä toki terveellisemminkin ja sitä voi myös syödä vähemmän.

Olen ollut työterveyshuollon piirissä suurimman osan työurastani ja siksi myös terveystarkastuksia on tehty suhteellisen säännöllisesti. Olen ollut näin tuhdissa kunnossa viimeksi vuosituhannen alussa ja silloin tein aika mittavan elämäntaparemontin ja pudotin painoani noin 20 kiloa. Aloitin myös säännöllisen liikunnan ja laitoin syömiseni uusiksi. Tulokset olivat aika huikeita. Mulla oli todistetusti sikspäkki ja kaikki.


Onhan tässä jotain jo tehtykin mutta ei likimainkaan tarpeeksi. Siksi tämä "haaste" tuli ihan hyvään saumaan. Sydän- ja verisuonitautien riski on itselläni kohonnut jo ihan sukurasitteen takia ja nyt aion tulevina viikkoina kiinnittää erityistä huomiota ravinnon laatuun sekä liikunnan sekä unen määrään, joka sekin on yksi kolesterolia nostava tekijä. Yhden suurimmista paheistani, tupakoinnin sentään sain jo jätettyä syksyllä. Sillä jo pelkästään on suuri vaikutus terveyteen.

Ja koska elämässäni on rakkaita ihmisiä, koitan huolehtia itsestäni ja sydämeni terveydestä entistä paremmin. Olisi kiva olla kumppanini rinnalla terveenä viettämässä aktiivista elämää mahdollisimman pitkään ja jaksaa tanssia vaikka tyttärensä häitä jonain päivänä. Tottakai teen tämän myös sen elämäni tärkeimmän ihmisen – itseni takia.


Ravinnolla on kolesterolin alentamisessa ja hallinnassa keskeinen merkitys. Itselläni ruokaremontti tarkoittaa aika pieniä muutoksia jokapäiväisessä syömisessä, koska olen jo ennestään vähentänyt merkittävästi mm. punaisen lihan syömistä. Kasviksia ja hedelmiä olen syönyt aina runsaasti ja kalaakin valmistan vähintään kerran viikossa. Lähinnä remontoitavaa on rasvakoostumusten kanssa. Olen vannoutunut voin ja kerman käyttäjä. Katsotaan miten kulinaristin taidot taipuvat ja millaisia herkkuja syntyy hieman kevyemmillä valinnoilla.


Kävin Terveystalossa mittauttamassa kolesteroliarvoni ennen neljän viikon kokeilujakson alkamista.
Minulla olivat nyt vertailukohtana myös lokakuussa mitatut edelliset arvot. Sanon sen verran että olen käyttänyt Benecolin tehojuomaa säännöllisesti siitä lähtien, joten se myös hieman vaikuttaa tämän hetkiseen lähtötilanteeseen.

Kolesteroliarvot       10/2016       2/2017 (viitearvo)
fS-Kol                       6,7              5,5 (<5)
fS-Kol-HD                1,23            1,1 (1)
fS-Kol-LD                 4,7              2,9 (3)
fS-Trigly                   1,77            4,06 (<2)

Voi siis sanoa että vaikutus kolesteroliarvoihin on ollut toivottu jo nyt. Triglyseridiarvot sen sijaan eivät näytä niinkään ruusuisilta ja siihen on kyllä syykin havaittavissa. Vyötärön ympärillä on sen verran ylimääräistä verrattuna viime kesään, että en yhtään ihmettele tulosta. Mutta onpahan jotain mistä lähteä liikkeelle.


Sain kokeiltavaksi tietysti myös Benecol-tuotteita, joista tehojuoma siis ollut jo käytössä. Uusi tuttavuus ovat sen sijaan Benecol Soft Chew -kasvistanolitabletit. Ne on kätevä ottaa mukaan vaikka matkalle kun kylmäsäilytysmahdollisuutta ei ole. Itsekin otin niitä mukaani talvilomamatkalle Lontooseen. Lisäksi aion kokeilla Benecol-levitettä. Varsinkin tätä versiota jolla voin myös paistaa.


Tästä siis jatketaan eteenpäin Benecol-tuotteita säännöllisesti nauttien sekä tiukempaa ruokavaliota noudattaen. Noin kuukauden päästä kerron millaisia tuloksia saavutin lyhyen tarkkailuajan puitteissa.
Siihen saakka mukavaa kevään odotusta!
SaveSave

4 kommenttia

 1. Hyvä postaus❤Uskon että ruokavaliolla tosiaankin on suuri merkitys terveyden suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin näin on. Ja muutoksia syntyy hyvin pienilläkin valinnoilla. Tärkeintä on pyrkiä muutoksiin jotka jäävät osaksi normaalia elämää.

   Poista
 2. NO niin se sitkeys palkitaan ja ne oikeat valinnat, hienoa! Tuosta on hyvä jatkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehojuoma on todellakin tehnyt tehtävänsä, mutta vielä pitää pinnistää että saan tuon painon kuriin.

   Poista

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari