Rennon kodikasta tunnelmaa ja aitoja makuja Helsingin La Famiglian Special pizzaviikoilla


Kaupallinen yhteistyö HOK Elannon ja Altia Oy:n kanssa. Alkoholia koskeva kommentointi on kielletty Valviran alkoholimainontaa koskevan ohjeistuksen mukaisesti. Alkoholia koskevat kommentit poistetaan.

Kun etsit Helsingistä rentoa ruoka- ja seurusteluravintolaa sekä takuuvarmasti hyvää ruokaa, tiedän yhden ravintolan joka on nappivalinta. Kaupungin sydämessä Keskuskadulla sijaitseva La Famiglia on amerikkalais-italialainen ravintola jossa yhdistyvät juuri lämmin kodikas tunnelma ja aidot maut kuin suoraan New Yorkin Little Italy -kaupunginosasta.


Sain tilaisuuden tutustua ennakkoon helmi-maaliskuussa pidettävien Special pizzaviikkojen tarjontaan ja maistaa yhtä viikkojen erikoispizzoista suositusviinin kera.


La Famiglian keittiömestari Timo Rainio näytti miten listalla oleva jänispizza, Lepre Arrosto syntyy alusta alkaen. Ja kyllähän ammattilaisen työskentelyä on aina ilo katsella, varsinkin kun pääsee myös maistamaan herkkua tuoreeltaan. Ja sanottakoon, että tuskin koskaan olen voinut hyvillä mielin kuvata valmista pizzaa niin lähietäisyydeltä!


Kuten yleensäkin La Famigliassa, myös Special pizzaviikkojen pizzat tehdään aina tuoreista, laadukkaista raaka-aineista. Jänispizzan mehevä maku syntyy talon omasta tomaattikastikeesta, jänispaistista, pecorino-, mozzarella- ja savumozzarellajuustoista, portobello-sienestä, punasipulista ja tuoreesta rosmariinista.

Special pizzaviikoilla tarjolla on hieman erilaisia makumaailmoja ja valittavana viisi herkullista vaihtoehtoa. Listalla on mukana myös täysin vegaaninen vaihtoehto sekä muissa raaka-aineina mm. häränlihacarpacciota, sitruunamarinoituja jättirapuja, päärynää ja cashewpähkinöitä.

Tiedustelin ravintolajohtaja Piia Virtaselta miten asiakkaat suhtautuvat jänikseen raaka-aineena, koska jotenkin tuntuu että se on monille hyvin eksoottinen asia. Kuulema ainakin La Famigliassa jänisannokset ovat erittäin suosittuja. Onhan se myös erittäin tyypillinen italialainen raaka-aine. Itse olen suuri jänisruokien ystävä ja rohkaisen kokeilemaan.

La Famiglian Lepre Arrosto -pizza kestää lähemmänkin tarkastelun.


La Famiglian jänispizzassa tuoreiden raaka-aineiden maut pääsevät oikeuksiinsa, eikä vähiten Special pizzaviikkojen suositusviinin Ruffino Chiantin seurassa.


Ruffino Chianti on 100 % Sangiovese-rypäleestä valmistettu todellinen viiniklassikko, jonka historia ulottuu yli sadan vuoden taakse. Toscanassa Firenzen ja Sienan kaupunkien välissä levittäytyviltä kukkuloilta tulevat keskitäyteläiset ja kirsikkaiset chiantit ovat Italian tunnetuimpia viinejä ja Ruffino Chianti on monelle nimenomaan chiantin synonyymi. Ruffinon viinit edustavat toscanalaista viinikulttuuria parhaimmillaan. Alkonkin valikoimissa viini on ollut jo yli 30 vuotta.


Keskitäyteläinen, kauniin rubiinipunainen Ruffino Chianti on aina nappivalinta italialaisen ruoan kanssa. Erinomainen pasta- ja pizzaviini sopii myös lihacarpaccion, mehevän hampurilaisen tai vaikka täyteläisen lihapadan kumppaniksi.

Moneen otteeseen palkitun Ruffino Chiantin maussa on pehmeää mausteisuutta, kirsikkaa ja karpaloa. Sen tanniinit ovat hyvin pehmeät joten se on hyvin monipuolinen ja helposti lähestyttävä viini.

La Famiglian Special pizzaviikot 7.2.-9.4.2017

1 kommentti

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari