Megastaroja Itämerellä

Toteutettu yhteistyössä Tallink Siljan kanssa.
Sunnuntai 29.1. ei ollut sään puolesta niitä kauneimpia päiviä neitsytmatkalle, mutta niin vain oli mm. joukko meitä 40+ blogaajia sekä muita kutsuvieraita kokoontunut Länsisatamaan ja valmiina astumaan uutuuttaan kiiltävään M/S Tallink Megastar -alukseen matkalle Tallinnaan ja takaisin Helsinkiin.

Itselleni tämä oli ensimmäinen kerta kun olin mukana matkustaja-aluksen neitsytmatkalla, vaikka olenkin vieraillut rakenteilla olevassa risteilyaluksessa lapsena isän työskennellessä Wärtsilän Turun telakalla. Siskon mies on ollut rakentamassa Megastaria, joten perinne jatkuu suvussa edelleen.


Uusi Megastar edustaa todellakin monella tapaa jotain ihan uutta. Yleiset oleskelutilat on suunniteltu avariksi ja skadinaavisen raikkaiksi ja valoisiksi. Ensimmäiseksi tulivat mieleen lentokenttä lounget. Matkustaa voi neljällä eri tavalla aina kansipaikoista tyylikkääseen business loungeen.

Business Lounge
Comfort Lounge
Uuden tulemisen olivat tehneet myös lapsuuden laivamatkoilta tutut istuinkansipaikat, mutta huomattavasti tyylikkäämpänä ja mukavampana versioina.

Sitting Lounge


Confort Loungessa kohotimme maljat uudelle upealle alukselle ja mm. sisustusarkkitehdit Vertti Kivi ja Samuli Hintikka kertoivat suunnitteluprosessista ja aluksen eri tilaratkaisuista. Samalla saimme hieman pikkusuolaista ja makeaakin.


Eikä Megastaria turhaan kutsuta Itämeren suurimmaksi ostoskeskukseksi. Pinta-alaltaan 2800 neliön kaksikerroksinen ostosparatiisi täyttää vaativimmankin shopaholikin tarpeet.


Ja tottakai parin tunnin laivamatkan aikana ehtii ostosten ohella myös viihtymään laivan lukuisissa upeasti teemoitetuissa ravintoloissa, kahviloissa ja pubeissa. Megastarilta löytyy myös Itämeren uusin Burger King.Neitsytmatkan teeman mukaisesti meille tarjoiltiin kimara megatähtiä Marko Vainion Divet Shown muodossa.


Testasimme myös Chef´s Kitchen à la Carte -ravintolan. Menun antimista vastaa keittiömestari Matti Jämsén. Alkupalat noudettiin alkupalapöydästä ja pääruoiksi seurueemme valitsi flank steakia sekä ankan rintaa.


Pääsimme myös kurkistamaan komentosillalle miten nykyaikaisia aluksia ohjataan.


Kiitos Tallink Siljalle kutsusta upealle M/S Tallink Megastarille! Tämä laiva pitää kokea vielä uudemmankin kerran.

Sisustuskuvat sekä laivakuva lainattu Tallin Siljan sivuilta.

2 kommenttia

  1. Laiva oli hieno ja kaikista pikku kommelluksita huolimatta matka oli hauska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Ja hauskassa seurassa on aina mukavaa.

      Poista

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari