Aina hyvää kahvia juuri niin kuin haluan

Toteutettu yhteistyössä Nespresson kanssa.

Olen todellinen kahviaddikti, sen myönnän. Meidät on esitelty toisillemme jo vauvaiässä ja suhteemme on vain syventynyt vuosikymmenien saatossa. Valmistusmenetelmät ja kahvilaadut ovat vaihdelleet, mutta aina jonkun maun rajoissa kumminkin. Olen aina pitäytynyt laatutavarassa.


Nespresson kahveihin tutustuin ensimmäisen kerran muistaakseni joissain studiokuvauksissa, joissa oli sellaisia tyytynmallisia kapseleita tarjolla. Sydämeni menetin kuitenkin kokonaan Sveitsissä, jossa exäni asui kakkoskotia ja siellä juotiin vain Nespresson kahveja. Kohtaamisestamme ole kertonut blogissani jo silloin vuosia sitten.
Tässä välissä pieni punainen Pixieni on jo lähtenyt palvelemaan tyttäreni ensimmäiseen kotiin Turkuun ja olin hankkinut itselleni isomman Citiz Titan -laitteen.

Oli tuossa käymässä sellainen täysautomaattinen kahvikeskuskin, mutta mutta... Ensinnäkin se oli aivan liian suuri mun pieneen keittiöön ja toiseksi mulla meni totaalisesti hermot sen puhdistamisen kanssa. Toki kapselilaitekin vaatii huoltoa, mutta ei sen sisuksista tarvitse sentään kaapia homeisia kahvinpuruja.


Minua ei tarvinnut hirveästi taivutella kokeilemaan uutta Nespresso Expert -laitetta, joka nostaa tällaisenkin vanhan kapselikonkarin kokemuksen ihan uudelle tasolle. Nespresson laitteet ovat aina miellyttäneet silmää, eikä Expert tee tässä poikkeusta. Pieneen keittiööni tuli laakista ripaus luksusta.


Uutta käyttömukavuutta tuovat eri kokoisten kahvijuomien valintanappi sekä veden lämmönsäätö. Saat juuri sen verran kanvia kuin haluat ja juuri oikean lämpöisenä.

Viimeisintä teknologiaa on Nespresso Expertin Bluetooth Smart -yhteys jonka avulla laitteen voi yhdistää älypuhelimen Nespresso-applikaatioon ja käynnistää laitteen ja jopa tallentaa sille omat kahviasetukset valmiiksi


Yläosan latausvipu liukuu kevyesti sivulle ja samalla käynnistää laitteen automaattisesti. Sitten vain 30 sekuntia niin laite lämpiää ja kahvin valmistus voi alkaa. Kapseli koneeseen, lämpötilan ja halutun kahvijuoman valinta.


Nespresso Expertillä voit valmistaa neljää erikokoista kahvia: ristretto (25 ml), espresso (40 ml), lungo (110 g) sekä uutuutena americano (25 ml kahvia ja 125 ml kuumaa vettä). Kuumavesitoiminnon ansiosta laitteella valmistuu kätevästi myös tee.


Nespresso Expert -laitetta saa kahtena tyylikkäänä värinä: Off Black ja Antharacite Grey. Mikäli olet maitokahvien ystävä (kuten minä) on sinulle sopivin Expert & Milk -versio, jossa on integroitu maidonvaahdotin.

Aeroccinolla syntyy kätevästi niin kuuma kuin kylmäkin maitovaahto.

Sain koneeni rinnalle Nespresson erillisen Aeroccino3-maidonvaahdottimen, joka on vastaava kuin integroitu. Täytyy sanoa, että se on täydellisin maidonvaahdotin jonka olen koskaan omistanut! Helppokäyttöinen, siisti ja tekee täydellisen vaahdon kuumana ja kylmänä!

 

 Ja se kahvi...

Nespresson 24 Grands Crus -kahvin valikoimasta löytyy jokaiseen makuun ja tilanteeseen sopiva. Itse olen jo suosikkini valinnut vuosien saatossa, mutta aina silloin tällöin tulee vaihdeltua hieman vahvempaan tai vaaleampaan versioon. Lisäksi valikoimaan tulee Limited Edition -kahveja , joilla saa myös mukavaa vaihtelua ja uusia ideoita vaikkapa kahvidrinkkeihin ja jälkiruokiin.Nyt Limited Edition uutuutena on tarkan ammattitaidon ja käsityön tuloksena syntynyt vuosikertakahvi Selaection Vintage 2014. Moniulotteisen ja täyteläisen kahvin vahvuusaste on 7 (Nespresson skaala on 1-12) ja se on saanut alkunsa Kolumbian ylängöllä kasvaneista arabica-kahvipavuista. Kahvin kolmivuotisessa kypsymisprosessissa on säädelty tarkasti kypsytystilan happipitoisuutta, ilmankosteutta, luonnonvaloa ja ilmanpainetta. Sen jälkeen kahvi on paahdettu.

Selection Vintage 2014 on myynnissä vain rajoitetun ajan.


Nespressolla on erityisen tarkka laatuohjelma, jolla taataan kahvinviljelijöille hyvä elämänlaatu ja myös tuotanto kestävän kehityksen puitteissa.  Lue lisää täältä.

Kapselikoneita parjataan usein siitä, että niistä syntyy turhaa jätettä. Omasta puolestani voin sanoa, että keitän mieluummin joka kupin tuoreena kuin juon jättimukeina pannullisen painunutta sumppia.
Ja lisäksi joka kuppi voi olla eri laatua jos niin haluan.


Ja mitä tulee jätteeseen, niin mieluiten valitsen Nespresson ja metalliset alumiinikapselit, koska ne ovat täysin kierrätettäviä. Ne voi laittaa normaalin metallijätteen sekaan sellaisenaan ja myös Nespresso-myymälän keräyspisteeseen.


Nespresso. What else?

Nespresso Expert -kahvilaite ja Aeroccino3 -maidonvaahdotin sekä kahvinäytteet saatu Nespressolta.
Nespresso kupit ja lasi omasta kokoelmastani.

3 kommenttia

  1. Juomme sen verran vähän kahvia, että Nespresso on hyvä vaihtoehto. Isot kahvipaketit väljähtyisivät. Valmistelua ja tiskiäkin kupillisen tai kahden takia olisi paljon enemmän. Metallinkierrätyskin löytyy omasta roskakatoksesta.

    VastaaPoista
  2. Totta, enpä ajatellut, että ovat kierrätettävää materiaalia. Kiitos tästä tiedosta.

    VastaaPoista
  3. Mullakin on nespresso. En juo itse päivittäin tai edes viikottain kahvia, vaan olen sellainen maitokahviherkuttelija. Mulla on sellainen pari vuotta vanhempi malli maidonvaahdottimineen, sellainen hiukan retromman näköinen, ja ollaan tykätty. Viime Hesan reissulla kävin kapselikaupoilla (ostin juurikin tota vintagea) ja ihastuin juurikin noihin kuppeihin sekä niihin viinilasin näköisiin kahvikuppeihin. Haluaa, haluaa...

    VastaaPoista

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari