Ali Suvialan Gastropub kotikeittiössä on kirja kaikille aisteille.


Jokainen minut vähänkin paremmin tunteva tietää, että kerään keittokirjoja. Enkä ihan mitä tahansa niteitä mitä käteen sattuu, vaan teoksella pitää olla jokin suurempi olemassaolon tarkoitus. Syy miksi tartun siihen yhä uudelleen ja miksi se pääsee kunniapaikalle keittiökirjastossani.


Panimoravintola Bryggeri Helsingin keittiöpäällikön Ali Suvialan Gastropub kotikeittiössä -kirja lunasti paikkansa välittömästi ja suhteemme tulee syvenemään tulevina aikoina kun pääsen testaamaan kirjan reseptejä itsekin.

Alkuun saimme maistaa upeaa Bryggerin rosé olutta. 

Kirja lanseerattiin taannoin Bryggerissä ja samalla saimme maistaa makupaloja kirjan resepteistä valittujen oluiden kera. Suvialalle tunnusomaiset selkeät ja simppelit kokonaisuudet saavat uutta twistiä oluista ja oluen raaka-aineista. Annoksille löytyvät selkeät olutsuositukset ja itsekin yllätyin iloisesti monelle itselle vielä tuntemattoman oluen kohdalla. Täytyy myöntää että itse olen ajatellut olutta ruokajuomana todella rajoittuneesti, mutta en enää.

Oluen ja juuston yhdistämistä käsittelevä osio aivan mahtava. Suviala toteaakin oluen olevan juustolle huomattavasti helpompi pari kuin viini. Mikä mainio idea vaikka illanistujaisten teemaksi.

Kirjan resepteistä koottu maistelulautanen. Etummaisena homejuustoa ja porkkanahilloa.
Inkiväärimarinoitua lohta.
Riimihärkää, pikkelöityjä tatteja ja parmesaani-kastiketta.
Illan huippuhetki: suklaa-portterikakkua ja mallasjäätelöä
Ensimmäinen lasilliseniportteria ikinä. En ikinä olisi osannut yhdistää sitä itse jälkiruon kanssa.

Ja mikä itse teoksessa sitten viehättää minua reseptien ja olut tietouden lisäksi. Kirja on äärettömän hyvin toteutettu tyylikäs kokonaisuus kuvia, typografiaa ja koko graafista suunnittelua myöten. Se tuntuu käteen kunnon kirjalta ja sidottu upeasti. Kaikki on mietitty pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Itse arvostan kirjoissa juuri näitä asioita. Jos kyse olisi vain hyvästä reseptiikasta, voin lukea sitä vaikka netistä.

Miten se kirja nyt sattuikin avautumaan tuosta ankkareseptin kohdalta...

Kirjasta välittyy tekijänsä rento ote ruoanlaittoon ja se saa lukijankin innostumaan. Ja kirjan kotiolutohjeet saattavat innostaa vaikka valmistamaan omaakin olutta.

Gastropub kotikeittiössä on hyvä idea vaikka pukinkonttiin!


Bryggeri.fi

1 kommentti

  1. Näyttääpä hyvältä, harmittaa vähän etten päässyt tulemaan. Ulkoasulla on iso merkitys keittokirjoissa. En ala yleensä edes tutkimaan reseptejä, jollei ulkoasu miellytä.

    VastaaPoista

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari