Etusivu » Pähkinäinen lämmin tonnikala-perunasalaatti ja saksanpähkinämajoneesi

Pähkinäinen lämmin tonnikala-perunasalaatti ja saksanpähkinämajoneesi

Kirjoittaja: Kulinaari

En ole montaa kertaa jaksanut valmistaa majoneesia itse, mutta nyt ajattelin koittaa ja samalla hieman uudella reseptillä. Normaalin rypsiöljyn sijaan käytin suurimmaksi osaksi saksanpähkinäöljyä ja hieman maapähkinäöljyä, joista majoneesi saa hienon pähkinäisen aromin.

Majoneesin valmistus on varsin yksinkertaista kun vain muistaa pari perusjuttua. Kaikkien raaka-aineiden tulee olla huoneenlämpöisiä ja jos nostat sauvasekoittimen astiassa liian nopeasti kastike juoksettuu helposti. Malttia siis sen sekoittamisen kanssa. Nimenomaan sauvasekoittimen kanssa tämä onnistuu hetkessä. Käytä astiana sekoittimen omaa kapeaa, korkeaa astiaa tai muuta vastaavaa.

SAKSANPÄHKINÄMAJONEESI

1 kananmuna
1 tl Dijon-sinappia
0,5-1 tl suolaa
1-2 tl valkoviinietikkaa
mustapippuria myllystä
2 dl saksanpähkinäöljyä
1-2 dl maapähkinäöljyä

Riko muna astiaan ja lisää muut ainekset, mutta öljy vasta kun olet laittanut sekoittimen astiaan. Paina sekoitin astiaan pohjaa vasten ja käynnistä. Emulgoituminen alkaa välittömästi ja anna sen jatkua kunnes lähes kaikki öljy on sekoittunut. Ala vasta sitten nostaa sekoitinta varovasti jotta saat lopunkin öljyn sekoittumaan. Koko prosessi vie vain noin vajaan minuutin.

Majoneesi on nyt valmista käytettäväksi ja säilyy kylmässä noin viisi päivää tiiviiseen astiaan pakattuna. Öljynä voi käyttää tietysti ihan tavallista neutraalinmakuista rypsiöljyä.

Tämä majoneesi sopii mainiosti ruokaisaan lämpimään tonnikala-perunasalaattiin antaen sille mukavan pehmeän pähkinäisen aromin.

Tonnikalan suhteen olen sen verran tarkka, että silloin harvoin kun sitä ostan, sen pitää olla siimapyydettyä. Siten ei anakaan voi ylikalastaa kantaa sukupuuttoon.

 

LÄMMIN TONNIKALA-PERUNASALAATTI

n. 900 g pientä kiinteää perunaa
2 prk vaaleaa tonnikalaa paloina vedessä (John West), valutettuna n. 200 g
1 dl kevätsipulia hienonnettuna
1 dl saksanpähkinämajoneesia
50 g rukolanversoja (Mimis)
(suolaa)
mustapippuria myllystä

Keitä perunat kuorineen väljässä vedessä napakan kypsiksi. Valuta perunat kuiviksi ja anna jäähtyä tovi. Leikkaa perunat neljään osaan.

Sekoita kulhossa varovasti perunoihin rukolanversot, kevätsipuli, tonnikalapalat ja lopuksi majoneesi. Mausta, maista ja säädä maku mieleiseksesi. Tarjoile heti.

 

You may also like

2 kommentia

Nimetön 27/08/2016 - 08:59

Oi kuinka ihanalta näyttää ja kuulostaa.

Vastaa
Nimetön 27/08/2016 - 08:59

Oi kuinka ihanalta näyttää ja kuulostaa.

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading