Nokkosrisottoa ja paistettua siikaa


Nokkosta on nyt sen verran pakkasessa ryöpättynä että näitä nokkosreseptejä varmasti pukkaa tiheään tahtiin. Käytännössä sitä voi sujauttaa miltei mihin tahansa, kunhan ei nyt ihan raakana ala popsia salaatin seassa.


Risottoon se sopii upeasti ja antaa mahtavasti myös makua. Nokkosrisoton seuraksi paistoin siikaa. Nopeaa ja yksinkertaista kuten hyvä ruoka parhaimmillaan on.


NOKKOSRISOTTO

1,5 dl Arborio-riisiä
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
1 dl kuivaa valkoviiniä
6 dl kasvislientä
2 dl ryöpättyä hienonnettua nokkosta
0,5 dl raastettua parmesaania

pinnalle:
parmesaaniraastetta
mustapippuria myllystä

Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipulia hetki keskilämmöllä, lisää riisi ja jatka kuullotusta
kunnes riisi muuttuu kuultavaksi. Lisää joukkoon viini ja sekoittele kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää sen jälkeen kasvislientä pienissä erissä ja anna imeytyä riisiin koko ajan sekoittaen seosta. Jatka liemen lisäystä kunnes riisi on kypsyydeltään al dente ja aikaa on kulunut noin 15-18 minuuttia.  Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa hienonnettu nokkonen ja lopuksi parmesaaniraaste. Sekoita, maista suola, säädä maku ja tarjoile välittömästi parmesaaniraasteen ja rouhitun mustapippurin kera.

Paista siika kirkastetussa voissa. Aloita paistaminen nahkapuolelta ja paista siihen rapea hyvin ruskistunut pinta. Käännä ja paista myös toiselta puolelta pari minuuttia. Maustasuolalla ja pippurilla.Ei kommentteja

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari