Vapun väri-ilottelua: Pink rain -simaa ja munkkikekkerit


Pengerkadulla otettiin varaslähtö vapunviettoon kun hartaasti odotettu uutuussima omalla reseptillä oli viimein valmista. Halusin kokeilla miten sima onnistuu yrttiteepohjalle joten käytin suosikkiani Kaffa roasteryn Pink rain -yrttiteetä.


Simareseptin pohja on hyvin perinteinen, mutta ilman sitruksia ja fariinisokeria. Pink rain -yrttiteen oma sitruunaruoho tuo mukaan tutun sitruksen maun.


Pink rain -simamaistiaisista tulikin samalla vappuetkot, koska pakkasessa oli vielä Vaasan Kotiuunin pullataikinaa sen verran että saimme tehtyä pikamunkit rasvakeittimellä ja koristeltua ne hyvin vappumaisin koristein.


Kaapissa oli myös työkaverin Ranskantuliaisina värikkäitä makusokereita sekä Meiralta kokeiluun saatuja uusia gluteenittomia lakritsiströsseleitä. Jääkaapista lämmittelin omatekoista kinuskia donitsien kuorrutteeksi ja kun ne vielä kruunasi tuolla hauskalla Meiran lakuströsselillä oli oma makusuosikki löytynyt!

Itse en ole muuten värisokereita Suomen kaupoissa pahemmin nähnyt, mutta sellaisten teko onnistunee itsekin sokeria värjäämällä.


PINK RAIN -YRTTITEESIMA
4 litraa vettä
100 g Pink rain -teetä
500 g kidesokeria
1/5 tl tuorehiivaa
rusinoita
sokeria

Kuumenna suuressa kattilassa 2 litraa vettä kiehuvaksi ja sekoita yrttitee kiehuvan veden joukkoon. Ota lämpö pois, sekoita joukkoon sokeri ja anna teen hautua 1-2 tuntia kannen alla.

Lisää edelleen lämpimään teejuomaan loput vedestä, niin että sen on kädenlämpöistä. Sekoita joukkoon hiiva, laita kansi päälle ja anna käydä seuraavaan päivään.

Siivilöi simaseos huolellisesti ennen pullotusta.

Pullota sima laittamalla ensin kuhunkin pulloon muutamia rusinoita teelusikallinen sokeria. Sulje tiiviisti ja anna siman valmistua kylmässä muutaman päivän ajan.


Pink rain -yrttiteesima on mielettömän raikasta ja hedelmäistä. Siinä maistuvat teelle ominaiset sitruunaruoho ja hibiscus. Hieman jännitti etukäteen säilyykö kaunis pinkki väri käymisen jälkeen, mutta se oli jopa parempi kuin uskalsin odottaa!
3 kommenttia

 1. Oih miten upean kaniin väristä simaa! Pitääkin muistaa laittaa simat käymään viikonloppuna.

  VastaaPoista
 2. Ihanan värinen tuo sima. Täytyykin muistaa laittaa elämäni ensimmäinen omatekemä sima valmistumaan viikonloppuna. Tähän asti olen luottanut äitini tekemään. Itse olen ostanut värisokereita ainakin Tokmannilta, kun koristelin leivoksia lapsen syntymäpäiville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simaa voi valmistaa melkeinpä mistä tahansa!

   Poista

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari