Yllätyspiknik kevätauringossa.Olen mukana Vaasan hauskassa Sano se leivällä -kampanjassa jossa näytetään välittämistä ja hyviä fiiliksiä leivän välityksellä. Arjen kiireen keskellä voi läheisilleen tuoda hyvää mieltä pienillä arkisillakin teoilla kuten maistuvalla välipalaleivällä, jossa on saajan mielitäytteitä.


Itselläni oli takana melko hektinen työviikko ja paukut alkoivat olla jo melko vähissä. Niinpä oli erityisen hienoa että paras kaverini nappasi minut mukaansa ja vei miedät nauttimaan viikonlopun kevätauringosta merenrantaan. Eikä se ollutkaan ihan mikä tahansa kävelyretki, vaan hän oli valmistanut meille upean piknik-korin, jossa oli mukana Vaasan uutta Tumman täysjyvän Taika -leipää, kasvistahnoja, itse kasvatettuja rukolanversoja, vihanneksia ja marinoitua lohta sekä jääteetä ja kahvia. Jälkkäriksi hedelmiä. Vähänkö upeaa! Olin ihan mykkänä kaikesta vaivannäöstä, varsinkin kun tiedän hänenkin olevan ihan tarpeeksi kiireinen.


Voileipäpiknikin perustana olevat tahnat olivat muuten täysin vegaanisia. Olemme kummatkin tällaisia lihansyöjämiehiä, mutta kaverini oli päättänyt kokeilla kuinka maistuvaa leivällepantavaa ns. vegaanisella reseptiikalla syntyy. Yksi syy oli myös korissa mukana ollut Vaasan tumman täysjyvän Taika -leipä, joka sopii erityisesti juuri näiden täytteiden kanssa tarjottavaksi. Leivässä on upea maltaan maku ja sopiva makeus. Se on leivottu täysjyvä vehnästä ja rukiista ja siinä on runsaasti auringonkukan- melonin ja pellavansiemenia tuomassa rouheutta. Leipä on lisäksi runsaskuituinen (6,6 %) ja laktoositon. Ehdoton oma suosikkini uusista Vaasan Taika-leivistä!


Vaasan tumma täysjyvän Taika -leivälle levitettiin ensin kasvispohjaista tuorejuustoa, pantiin hieman salaattia ja sitten kolmea eri kasvistahnaa; punajuuri, kikherne ja parsakaali-ananas. Lopuksi sitruunamarinoitua lohta ja rukolanversoja.

Esimerkiksi parsakaali-ananastahna syntyy kätevästi blenderissä parsakaalista, säilykeananaksesta( omassa mehussa), persiljasta, sitruunasta ja suolasta. Kasvistahnoja kannattaa testailla rohkeasti erilaisia ja kokeilla myös omien makunystyröiden rajoja ennakkoluulottomasti. Itse ainakin aion tehdä näitä paljonkin tulevaisuudessa!


Sitruunalla marinoitu lohi syntyi yön yli jääkaapissa suolalla ja sitruunamehulla maustettuna.


Herkullisen leivän kruunasivat kaverini itse kasvattamat vihanneskrassi ja rukolanversot.


Aurinko helli Helsinkiä koko komeudellaan, mutta lämpötila ei kohonnut vielä kovinkaan korkealle. Olimme kuitenkin pukeutuneet asiaankuuluvan lämpimästi ja nautimme kevään ensimmäisestä aurinkopäivästä täysin siemauksin. Saimme jaettua leivän taikaa ja hyvää mieltä muillekin, sillä lukuisat muutkin kävelyllä olleet pysähtyivät ihailemaan kattaustamme ja jopa maistelemaan leipiä.
Mikäs sen parempaa kuin laittaa hyvä kiertämään.Ei kommentteja

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari