Kesäinen pyrähdys Turkuun astiaostoksille

Tuskin oli Sveitsin reissusta kotiuduttu, kun jo piti päästä Åbussiin istumaan pariksi tunniksi suuntana entinen rakas kotikaupunki.
Siitä tuli aiottua pikaisempi visiitti, koska olin sotkenut omat aikataulut ja piti jo seuraavana päivänä suunnata takaisin Helsinkiin.


Lyhyt aika piti siis käyttää erittäin tehokkaasti hyödyksi. Muilta osin ohjelma oli vapaasti päätettävissä, mutta yhden asian olin vakaasti päättänyt; oli päästävä käymään Terraviivan myymälässä Aurakadulla. Tutustuin Minna Komulaisen upeisiin keramiikka-astioihin aikaisemmalla matkallani Gaggui-kahvilassa. 


Erityisesti pitsikohokuvioidut ja upeissa väreissä hehkuvat uniikkilautaset veivät sydämeni. Halusin ainakin pari kuvausastioiksi, koska suurin osa lautasistani on ääripuritaanista valkoista Teemaa. Muutamat kuvat olen jo näillä ihanuuksilla ottaakin.
Astioiden lisäksi Terraviiva valmistaa käsityönä myös keramiikkalaattoja. Seuraavan asuntoni keittiöön niitä tulen hankkimaan takuuvarmasti!


Ensin kuitenkin kauppahalliin leivoskahville Suomen parhaaksi valittuun leipomoon M Bakeryyn. 
Oma valintani oli tällä kerralla Passion-mansikka. Jumalaista!


Kahvin jälkeen shoppailut ja Aboa Vetus & Ars Nova sekä tuomiokirkkomuseot. 

Koska loma on seikkailua, päätimme hetken päähänpistosta mennä bingoon. Sinänsä katoavaa kansanperinnettä, sillä bingohalleja ei juuri Suomesta enää löydy. Käynti kannattiu, koska muutaman pelin tulos oli komea 100 euron voitto! Vähän astiarahaa... (10 euroa pistin vielä peliin).


Voittoa juhlittiin tietysti lounaalla Puutorin Hesessä kebabilla (kuinkas muuten) ja Donnan kannella voittolonkeron kera.


Ei kommentteja

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari