Namaskaar Bistro - iloinen yllättäjä

Aika paljon tulee käytyä eri ravintoloissa Grouponin diilien kautta. Myönnän, etten olisi käynyt varmaan puolissakaan niistä paikoista ilman hyvää tarjousta. Pääsääntöisesti valikoimalla ravitsemusliikkeet jo ennakkoon tarkkaan ei ole joutunut hirveästi pettymään. Tosin niitä pettymyksiäkin on muutama jo plakkarissa. Silloin tuntee lähinnä tulleensa petetyksi pahemman kerran. Myydään jotain ihan muuta, mitä todellisuudessa kannetaan pöytään.

Etnisten ravintoloiden kategoriassa olemmekin jo kokeneet pohjakosketuksen lauttasaarelaisessa syöttölässä, joka yhdistelee nepalilaista ja pakistanilaista keittiötä. Lähinnä oletin annosten olevan läheisen saksalaismarketin pakatealtaasta peräisin. Illallisen hinta laatuun nähden törkeä 30€.

Tätä taustaa vasten Namaskaar Bistron saman hintainen tutustumismenu-tarjous vaikutti uhkapeliltä. Yleensä emme laita näihin paria kymppiä enempää. Edelliselläkin kerralla kyseessä oli omat synttärini.

Nälkäisinä kuitenkin suuntasimme osoitteeseen Mannerheimintie 100. Sen verran kuitenkin tunnen kyseistä intilaista ketjuravintolaa entuudestaan, että en olettanut sapuskan olevan ihan mahdottoman kehnoa. Ehkä jotain kilpailija Maharajan tasoista.
Namaskaar Bistro on alkuvuodesta täysin uudella konseptilla avattu Namaskaar-ketjun ravintola. Samalla paikalla on aiemmin palvellut pitkään ketjun a la carte -ravintola. Uudessa bistrossa ilmapiiri on reippaasti remmonpi, mutta ruoan laadusta ei ole tingitty. Pakasteita ei tässä keittiössä käytetä, vaan annokset valmistetaan aina tuoreista raaka-aineista. Ideana on tarjoilla intialaisen keittiön parhaita makuja uudella twistillä. Ainakin tutustumismenumme kohdalla homma toimi!


Namaskaar Bistro tutustumismenu:

Alkuun
Chicken pakora salaatilla sekä minttu- ja tamarindikastikkeella

Väliin
Mangolassi talon tapaan 

Päälle
Butter Guinea Fowl - paahdettua helmikananrintaa supremé, polentaa ja Butter Chicken -kastike

Jälkeen
Talon oma lime-inkivääri Crème Brûlée & Chai-tee


Alkuruoka oli ehkä kokonaisuuden heikoin lenkki. Salaattipohja olisi voinut olla ehkä kekseliäämpi. Annos oli kuitenkin maukas ja lupaili hyvää tulevasta.


Salaatin seuraksi saimme söpöt ja mahtavan makuiset naan-sämpylät.Väliin tarjoiltu mangolassi oli kaiketi tarkoitettu suun raikastajaksi ennen pääruokaa. Hauskasti jäädytettystä lasista tarjoiltu lassi oli yllättävä, täyteläinen ja raikas. Tosin olisin sen itse tarkoillut vasta pääruoan jälkeen, mutta meni se näinkin.


Sitten päästinkin itse asiaan. En olisi kyllä olisi odottanut saavani tällaista pääruokaa intialaisessa ravintolassa. Missäs se riisi- ja kastikekulhot on? Yhtä täydellisesti kypsennettyä lintua saa aika harvoin ylipäätään mistään ravintolasta. Polenta-lisäke toimi hienosti.


Aterian kruunasi aromikas Crème Brûlée, jossa inkivääri ja lime tulivat kielelle juuri sopivina sointuina. Hauskana ideana oli pieni jäätelöpallo paahdetun sokerikuoren päällä. Illan päätti lasillinen lämmintä Chai-teetä, joka tuoksui mausteille. Neilikka toi mieleen aika jouluiset ajatukset, joka ei kuitenkaan haitannut lämpimänä kesäiltana.


Kaiken kaikkiaan illasta jäi tosi hyvä mieli ja maku suuhun. Palvelu oli sydämellistä, asiantuntevaa ja koimme olevamme todella tervetulleita. 

Yleensä olemme ruokailleet intialaisessa noin puoli tuntia. Ehdottomasti maksimissaan vajaaseen tuntiin olimme varautuneet nytkin. Visiittimme kesti kuitenkin puolitoista tuntia, eikä syynä ollut tarjoilun hitaus tai keittiön vitkastelu. Itse asiassa emme edes tajunneet ajan kulua siinä ruoasta nauttiessa. Ehdottomasti menemme uudelleen!


www.namaskaarbistro.comEi kommentteja

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari