Tukholma-viikonloppu ja hitusen Habitarea

Annoin kaverilleni synttärilahjaksi Tukholma-viikonlopun, jolle suuntasimme Viking Mariellalla. Ei nyt ehkä se maailman exlusiivisin matkustustapa, mutta seura oli kuitenkin hyvää. Järjestämääni kaupunkipäivään kuului käynti Wasa-museossa, josta kävelimme Östermalmin kauppahallia ihailemaan. Lounaspaikaksi löytyi ihan hallin läheltä Riddargatanilta viehättävä pieni konditoria-kahvila, Wallins Bageri & Konditori, joka tarjosi uskomattoman hyvää lounasta erittäin edullisesti. Östermalmin hintataso kun tunnetusti muuten on aika korkea. Sen huomaan mm. hallin lounaspaikkojen hinnoista.


Itse valitsin listalta lasagnen ja kaverini otti päivän pastan, joka oli kanaa ja pestoa. Lasagneni oli juuri sopivan täyttävä ja mehevä. Kana-pesto -annos oli ehkä vähän kuivahkon ja tunkkaisen oloinen. Mutta makuasia...
Lounaalta johdattelin kaverini korttelin päähän Grev Turegatan 15:a synttärikahville. Aikas upeat ja ylelliset kahvittelut olikin siinä aurinkoisella terasilla. Tällaista loistokkuutta kaipaisi Helsinkiinkin!Kaveri sai myös toki lahjaksi valikoimiaan macaronseja ja hemmottelin tietysti myös itseäni. Myönnettäköön, että hyvin itsekkäistä syistä siellä oltiinkin... Täydensin myös keittökirjakokoelmaani Laduréen suolaisten reseptien kirjalla. Ja kuten kuvasta näkyy, kaikki pakataan viimeisen päälle.
https://www.facebook.com/LadureeSweden?fref=tsLaivalla päätimme illastaa à la Carte ravintolan yhteydessä olevassa Ella´s -ravintolassa. paikan konsepti jäi vähän hämäräksi, mutta kaikenlaista tuntui olevan tarjolla, Enemmänkin pihvi-burgeri akselilla tunnuttiin olevan liikkellä. Oma annokseni oli joku Ella´s Special muistaakseni. Eli siis mausteista makkaraa parilla tavalla, muusia ja punasipulihilloketta. Ei nyt ihan pahaa, mutta ei kovin ihmeellistä. Toisessa makkarassa oli hirvittävästi jotain kuminaa tms, josta en hirveästi pitänyt.


 Otin lisäksi jälkkäripöydän, josta maistoin mm. äärettömän epäonnistunutta pannacottaa. Koostumus oli ihan rakeinen. Iloinen yllätys oli sen sijaan pienin pieni paahtovanukas, joita söin kaksin kappalein. Tarjolla olleet macaronsit olivat oiva muistutus teollisen bulkin ja perinteikkään laatutuotteen eroista. Ihmiset harvoin tajuavat syövänsä hirveää sontaa, ennen kuin saavat jotain oikein valmistettua ja laadukasta.

Palattuamme sunnuntaina takaisin Helsinkiin, piipahdimme myös Habitare-messuilla. Sanoinkin, että tapahtumasta saa varmasti eniten irti, jos olisi joku projekti päällä. Muutoin katsottavaa oli niin paljon, että itse sain vain ähkyn. Toki löysin vihdoin sellaisen sohvan, jota olen katsastanut. Laadukkaalla villakankaalla päälystetty, kotimainen Finsoffan Kerava-sohva taitaa löytää tioensä seuraavaan asuntooni. Tosin astetta vaaleampana harmaana. Aivan upean tuntuinen kangas ja hyvä muotoilu. Lisäksi sopivan napakka istua.
http://www.finsoffat.fi/tuotteet/sohvat/kerava-kulmasohvaViikonlopusta jäi sellainen mieli, että Tukholmaan pitää päästä vielä monesti uudestaan. Miten olenkin missannut tuon naapurin upean pääkaupungin ihan tyystin. Siellä on vielä paljon nähtävää jäljellä.

Ei kommentteja

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari