Juhannustaikoja 2014

Juhannusyön taikoja...


Juhannukseksi ei tänä vuonna oltu luvattu mitään erityisen lämmintä saatika kaunista säätä missään päin Suomea. Itse olin jo kuitenkin jo ajat sitten päättänyt suunnata taas mutsin luo Itä-Suomeen. Tuli sitten aurinkoa tai kaatosadetta. Siellä oli joka tapauksessa valmistumassa saunatuvan remontti ja me olisimme kullan kanssa ekat yöpyjät.

Vapise Claude Monet...
Saunamökki sijaitsee tottakai järven rannalla ja mikäs siinä olisi juhannusta viettää, jos vain ilmat suosisivat. Sää oli vaihtelevaa, mutta loppupeleissä aika paljon oli myös niitä aurinkoisia ja puolipilvisiä hetkiä. Pääsi edes vähän soutelemaan ja uistelemaan järvelle. Ja tietysti nauttimaan kesäyön hiljaisuudesta, jonka rikkoi ajoittain vain kuikan huuto.
Piti nyt tämä kuva ottaa, että jotain on saatu...
Kulinaari lempivärissään oranssissa, as usual.
Olin omasta puolestani luvannut huolehtia ainakin juhannusaaton tarjoiluista. Sitä silmällä pitäen olinkin käynyt jo ajoissa Sokoksen Wotkinsilla hakemassa lihaisia baby ribsejä. Lisäksi juhannuspöytään tulisi cole slaw- sekä  sellerisalaattia sekä täytettyjä herkkusieniä.


Ribsit valmistin hunajaglaseerattuina hyväksi havaitun Micke Björklundin reseptin mukaan.
Mukana myös helppoa ja herkullista: Maissintähkiä.
Herkkusienet tein sillä omalla 15 vuotta vanhalla reseptilläni.

RAPUSULATEJUUSTOTÄYTTEISET HERKKUSIENET
 2-3 suurta herkkusientä per syöjä
1-2 pakettia hyvää pekonia (esim. Wotkinsin aamiaspekonia)
1 pkt Kavlin rapusulatejuustoa

Poista herkkusienistä jalat esim. pikkulusikkaa apuna käyttäen. Tarkoitus on saada jalka pois mahdollisimman syvältä, että täytettä mahtuu kunnolla.
Täytä lakit sulatejuustolla ja kääri lakkien ympärille 1-2 pekonisiivua. Itse olen huomannut, että pari ristiin käärittyä pitää mehut paremmin sisällä.
Grillaa sienet molemmin puolin pinnaltaan rapeiksi.

GT-laseina oli aitoakin aidompaa retroa.
Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, niin kuin juhannuksena kuuluukin.Jälkkärikahvien kera tarjolla oli iki-ihanaa Kesämarenkia. Ei petä koskaan!


Matti-kissaMölkky on ihan ehdoton juhannuspäivän peli! Ai niin... mutsi voitti!


Ei kommentteja

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari