Etusivu » Lindströminpullat ja juuressose

Lindströminpullat ja juuressose

Kirjoittaja: Kulinaari
Lindströminpullat ja juuressose

LINDSTRÖMINPULLAT JA JUURESSOSE

600 g naudan jauhelihaa
2 sipulia
150 g hyvää pekonia
2-3 keitettyä punajuurta (keskikokoista)
2 dl korppujauhoja
1 prk kermaviiliä
1 dl kermaa
2 munaa
2 rkl pieniä kapriksia
valko- ja mustapippuria myllystä
1-1,5 tl suolaa
öljyä

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Laita kulhoon korppujauhot, kermaviili ja kerma. Sekoita ja anna turvota. Parhaimman lopputuloksen saat kun teet korppujauhon itse teholeikkurilla vaaleasta leivästä. Itse käytin tähän täysjyväpaahtoleipää. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista panulla rapeaksi. Siirrä pekonipalat syrjään odottamaan. Hienonna sipuli ja kuullota pekonin rasvassa läpikuultavaksi. Raasta punajuuret rakkeaksi raasteeksi. Lisää korppujauho seokseen mausteet. Ne sekoittuvat parhaiten massaan tässä vaiheessa. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Maista

Pyörittele massasta öljytyin käsin muutaman sentin läpimittaisia palleroita uunipellille, joka on suojattu leivinpaperilla. Paista lihapullia uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Itse jätän yleensä pullat vielä sen jälkeen jälkilämpöön 5 minuutiksi.

JUURESSOSE

300 g lanttua
200 g juuriselleriä
200 g palsternakkaa
3 porkkanaa
5 cm pala purjosipulia
1,5 dl persiljaa hienonnettuna
vettä
suolaa
valkopippuria
25 g voita

Kuori juurekset ja leikkaa samankokoisiksi lohkoiksi. Suikaloi purjo. Laita kattilaan kylmää vettä, kasvikset ja mausta suolalla. Keitä kypsiksi ja kaada siivilään, niin saat keittoveden talteen.
Soseuta sosemyllyllä tai sauvasekoittimella. Lisää hieman keitinvettä, niin saat soseen haluamasi paksuiseksi. Neste myös auttaa soseuttamista, varsinkin sauvasekoittimella soseutettaessa. Laita sose takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon voi. Mausta pippurilla ja maista suola kohdalleen. Sekoita joukkoon lopuksi hienonnettu persilja.

Kun soseesta tekee tarpeeksi löysää, ei kaipaa erillistä kastiketta.

Jos ei jaksa pyöritellä pullia, voi kokeilla vaikka tätä aiempaa murekereseptiä:
http://kulinaari.blogspot.fi/2013/03/viikon-klassikko-lindstromin-mureke-ja.html

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading