Makumuistoja Tanskasta

Vaihteeksi työmatka suuntasi Tanskaan. Viime kerrasta olikin jo vierähtänyt kymmenisen vuotta. Ja kuten yleensä, tämäkin matkakohde, Herning, sijaitsi oikein merran perällä ja monen mutkan takana. Lennot Helsingistä Köpikseen ja siitä Århusiin sekä tunnin automatka perille Keski-Jyllantiin.
Herning on yli 46.000 asukkaan keskustaajama (Tanskassa luovuttiin kaupunkikäsitteestä vuonna 1970), joka on tunnettu mm. tekstiiliteollisuudestaan ja siellä sijaitsee myös Skandinavian suurin messukeskus.

Koska matkalaisten pitää myös syödä välillä, googletimme paikalliset ravitsemusliikkeet. Ainakaan tarjonnasta ei ollut puutetta ja valitsimme nettisivuje perusteella mielenkiintoisen oloisen Fiasko-ravintolan. Joo... myönnän, että nimi aiheutti meissäkin hieman hilpeyttä.

http://restaurantfiasko.dk/en/food/

Maanantai-ilta ei Herningissä ole se vilkkain aika viikosta ja olimmekin ravintolan ainoat asiakkaat. Mutta ainakin saimme henkilökunnan jakamattoman huomion koko illan.

Lista oli juuri vaihtunut, joten englanninkielisiä mehuita ei ollut vielä tarjolla (vaiko oliko niitä tulossakaan). selvisimme kuitenkin suht. kivuttomasti valinnasta, koska otimme viiden ruokalajin menun. sen sijaan viinien valinta olikin sitten mutkikkaampi prosessi. Valkoviinejä piti maistaa kolmea eri laatua, ennen kuin sopivan hapokas yksilö löytyi. Punaviini meni suht nappiin heti ensimmäisellä. Viinien terminologian suhteen henkilökunnalla oli tosiaan hieman homma hakusessa, ainakin englanniksi toimittaessa. On vaikeaa kuvailla mitä haluaa, jos toinen ei ymmärrä mistä puhutaan. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin.

Fiasko´s 5 courses
Welcome drink
Flambéed grand cru salmon, served with tarragon mayo
Vitello Tonnato
Sorbet
Tenderloin Emilion, served with pommes anna and mushrooms
Orange triologi

Ateria aloitettiin kuohuvalla tervetuliaismaljalla. Sen kanssa nautittiin liekitettyä lohta ja rakuunamajoneesia.Vitello Tonnato oli kertakaikkisen upeaa.Suun raikastajana toimi pieni sitruunasorbetti

Pääruokana naudan sisäfilee, pommes anna ja sieniä sekä punaviinikastikettaJälkiruokana appelsiini trilogia appelsiinijäätelöstä, appelsiinin- ja mantelinmakuisesta keksistä sekä appelsiinisuklaamoussesta.

 
 
Kaikenkaikkiaan olimme harvinaisen tyytyväisiä ravintolavalintaamme. Hintakin oli kohtuullinen, n. 180 € (kehdelle) viineineen ja muine drinksuineen.
 
Niin kuin sanotaan, ei nimi miestä pahenna. Eikä tässä tapauksessa ravintolaa.
 
Seuraavana iltana isäntämme veivät meidät katsomaan paikallista jääkiekko-ottelua. Vastakkain olivat Herning Blue Foxes ja Eagles. Isäntäyrityksen poika on entinen huippukiekkoilija Bjørn Østergaard. Hänetkin tapasimme työpäivän aikana.
 
http://www.charolaiskroen.dk/
 
 
 
Ennen peliä illastimme Charolais Kroen -pihviravintolassa, hotellia vastapäätä. Ravintolan kiinteistö on entinen kirkko. Ruokalistalla on pihviä joka lähtöön ja nälkään. Itse päädyin kunnon T-luupihviin.
 
 
 
En sitten tiedä oliko jotain mätää Tanskanmaalla, mutta seuraavasta yöstä vietin enimmän osan wc:n puolella vesiripulin kourissa. Reissun jälkeen paino olikin mukavasti pudonnut pari kiloa :-D
 
Ai niin... ja Herning Blue Foxes voitti 6-1!
 
 

 

Ei kommentteja

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari