Sunnuntai-illan äijäruokaaAivan upea aurinkoinen sunnuntaipäivä! Otin päivän tehtäväksi veneen pinnan hiomisen ja lakkaamisen. Lakkakerroksia tosin tarvitaan ainakin neljä, mutta joskushan sekin pitää aloittaa. Ka hiominen on se kaikkein ikävin osuus. Ja kuinkas kävikään... kun piti aloittaa lakkaaminen, niin tajusin, ettei ohennetinneriä löydy mistään. Olisiko se sittenkin jäänyt veneelle samperi sentään! No siitä sitten matkaamaan Vuosaareen veneelle, jossa se ei tietenkään ollut. No tulipa haettua ainakin uusi merikortti veneeltä kotiin, että saa siirrettyä siihen vanhasta merkintöjä. Tinnerikin löytyi sitten kotoa verkkovarastosta. Ainakin sain ulkoiltua hetken kauniissa kesäsäässä ja pinnakin tuli lakattua ensimmäisen kerran retken päätteeksi!

Onneksi olin varannut iltaa varten jo lauantaina kunnon entrecote pihvin Wotkinsilta. Jääkaapista löytyi eilisiä keitettyjä uusia perunoita ja nopsaan väsäsin coleslaw:n tutun ohjeen mukaan. Varhaiskaalista tehtynä se on entistä parempaa!

Ei muuta kuin grilli kuumaksi ja hommiin. Entrecoten sivelin Hunt´sin Original Barbecue -kastikkeella, jonka terästin vielä itsejauhetulla chilillä, mustapippurilla ja suolalla. Perunoille mausteeksi riitti hiven suolaa ja Herbes de Provence -maustetta.

COLESLAW
1/2 varhais- tai valkokaali
3 porkkanaa
2 dl majoneesia
1/2 dl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
suolaa
pippuria

Suikaloi kaaliohuiksi suikaleiksi, raasta porkkanat joukkoon. Sekoita muuta ainekset keskenään kastikkeeksi ja lisää kasvisten joukkoon. Anna maustua huoneenlämmössä puolisentuntia tai kunnes kaali on pehmentynyt. Maista ja tarjoile grilliruoan lisukkeena.
Ruokablogilistan kärjessä

Ei kommentteja

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari