Rustiikki illallisheppa


Toinen puoliskoni saapui taas viikonlopuksi Sveitsistä Suomeen ja olin jo aiemmin luvannut, että hankin illallispihviksi kunnon kotimaista hevosen sisäfilettä. Se on nimittäin yksi niistä asioista, joita ei Zurichin luksus ruokakaupoista saa edes rahalla. Hevosta saa toki, mutta se on rahdattu pakasteena Etelä-Amerikasta tai ties mistä. Siitä ei pihvit onnistu samalla tavalla kuin tästä suomalaisesta. Ja eipä pettänyt Sokoksen S-marketin Wotkins tälläkään kertaa.


Päätin tehdä myös oikein kunnon maalaisranskalaisia. Vuosi sitten itselleni Sveitsistä joululahjaksi ostamani pieni rasvakeitin oli siis vaihteeksi tarpeen. On muuten yksi elämäni parhaimpia keittiölaitehankintoja! Öljyä kuluu vain litra ja saa tehtyä juuri sopivia pieniä määriä mm. munkkeja, tippaleipiä, mustekalarenkaita ja näitä ranskalaisia. Annoksen kruunasivat paahdetut punajuuret. Kastikkeena lämmitettyä balsamicosiirappia.

Paahdetut punajuuret syntyvät niinkin helposti, että peset ne hyvin ja laitat sellaisenaan 200 asteiseen uuniin n. tunniksi.

Maalaisranskalaiset eivät vaadi nekään ihmeemmin laittamista. Ota sopiva määrä kiinteää perunaa ja pese ne. Viipaloi kuorineen sopivan kokoisiksi tikuiksi. Lämmitä rypsiöljy rasvakeittimessä ja kypsennä sopivan pienissä erissä kunnes perunat ovat kullankeltaisia. Kaada talouspaperilla vuorattuun laakeaan astiaan ja rouhi päälle myllystä hieman merisuolaa. Tarjoile heti.

Ei kommentteja

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari