Elämän pieni ylellisyys


Olen juonut kahvia kuulema melkein vauvasta saakka. Äiti sanoi olleensa hieman närkästynyt, kun mummi oli antanut minun maistaa kahvia pikkulusikalla hoidossa ollessani. Olen siis ollut kahviaddikti niin kauan kuin pystyn muistamaan. Lapsuudesta muistan, että kahvimerkit vaihtuivat vähän sen mukaan missä kaupassa kulloinkin oli tapana käydä. E-liikkeestä ostettiin Saludoa, K-kaupasta (Paimion Simppa) sitten sitä parempaa Costa Ricaa. Myöhemmin siirryttiin pääasiassa Pauligin Juhla Mokkaan. Parempana kahvina sitten Presidenttiä. Jotenkin itselle noiden jälkimmäisen maku kolahti eniten, joten omille muuttaessani en sitten muuta kelpuuttanut. Kaverien luona kärvistelin, kun kahvi oli mitä sattui. Milloin mitäkin kitkerää Santosta.

Jossain vaiheessa piti vähän hillitä kuppien määrää, koska vatsa alkoi oireilla. Silloin join mm. töissä kahvini mustana. Kun palasin kevyt kerman käyttäjäksi alkoi kupillistenkin määrä kasvaa. Tiettyinä aikoina päivästä oli saatava se kuppi pari. Aamu ei todellakaan lähde käyntiin ilman ja töistä tullessa sitä on myös saatava.

Zurichin kodissa on tämä Nespresso CitiZ and Milk -malli
Kun Suomeen rantautuivat keski-eurooppalaiset espresso ja cappuccino, hemmottelin myös niillä toisinaan. Aiemmin en ollut oikein pitänyt tummempi paahtoisista kahveista, mutta kuuman maidon kanssa nekin maistuivat. Viime vuosina en ole kahviloissa tavallista kahvia enää juonutkaan. Kotiin hankittiin espressokeitin jo kymmenen vuotta sitten. Aika harvakseltaan kuitenkin sitä tuli käytettyä, koska koin sen hankalaksi sottaamiseksi.


Vuosi sitten jouluna koin elämyksen, johon jäin totaalisesti koukkuun. Zürichin kotiimme oli hankittu Nespresso-kapselilaite. Olin toki nähnyt vastaavia jo Suomessakin, mutta niiden kahvi ei minua vakuuttanut. Viimeistään siinä vaiheessa kun asioimme Paradeplatzin Nespresso-liikkeessä, tiesin ettei paluuta entiseen enää ole.

Liikkeessä on viihtyisä kahvila, jossa tuotteita saa maistella ja sen vieressä myymälä, jossa koko tuoteuniversumi on esillä laitteista kuppeihin, kapseleista suklaisiin. Kapselit ostetaan liikkeen takaosasta omalta palvelualueeltaan. Alueelle ei saa mennä itse vaan sinut noudetaan oman palvelupisteen ääreen, oman myyjän palveltavaksi. Pöydän pinnalla on lasinen neliö ja sille asetetaan oma nahkainen Nespresso-avain, joka avaa tilisi myyjän näytölle. Tämän jälkeen voit sitten tehdä tilauksesi ja kuulla vaikka suosituksia, mitä kannattaa kokeilla. Kahvi- ja suklaauutuuksia saa usein kaupanpäälle. Kahvikapselit on pakattu upeasti 10 kappaleen tankoihin ja liikkeen takaosan kolme seinää ovat lattiasta kattoon niiden peitossa. Ensivaikutelma on kuin Harry Potterin sauvakaupassa myyjän poimiessa halutut laadut omista lokeroistaan. Ostokset pakataan aina tyylikkäästi paperikasseihin.

Tämä jouluna päätin lahjoa itseni etukäteen ja heittää hyvästi kotimaiselle kahvilirulle. Myin vanhan espressokeittimen netissä (itseasiassa Pauligin työntekijälle) ja laitoin kahvinkeittimen varastoon. Tilasin viime keväänä lanseeratun Pixie-laitteen. Ja tietysti punaisena! Kapselit tilasin kätevästi kotiin Nespresso Clubin kautta ja saan myös ostettua niitä aina käydessäni Sveitsissä.
Pixie-sarjan omat espresso-kupit


Nespresson kahvikonseptissa miellyttää juuri paneutuminen kahvin laatuun, vivahteisiin ja laitteiden upeaan muotoiluun. Puhumattakaan palvelusta. Tässä voi jo puhua kokonaisvaltaisesta elämyksestä.


Oma punainen Pixie :-)
Ja ehkä tätä hankintaa siivitti myös tyttären Nespresso-mania. Mikään ei enää maistunut yhtä hyvältä...

Ei kommentteja

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari