FoodTV

Lauantaiaamujeni ehdoton aamiaisseura ovat kanadalaisleidit Laura Calder ja Anna Olson. Liv lähettää kanadalaisen Food networkin ruokasarjoja ja pääsin tutustumaan heidän resepteihinsä.


Laura Calderin luotsaama French Food at Home on mielestäni yksi parhaista ruokasarjoista ikinä. Lauran filosofia lähtee siitä, että kaikki luulevat ranskalaisen ruoan valmistamisen olevan järjettömän työlästä ja vaikeaa. Asian on kuitenkin aivan päinvastoin. Perinteinen ranskalainen keittiö koostuu perusraaka-aineista tehdyistä suhteellisen yksinkertaisista ruoista. Itse olen tehnyt hänen resepteistään monia upeita annoksia. Yhdistelemällä ja muokkaamalla variaatiota saa vieläkin enemmän.
Parasta Lauran ohjelmassa on ehkä hänen hyvin omintakeinen huumorinsa ruoanlaiton lomassa.
http://www.foodnetwork.ca/ontv/shows/French-Food-at-Home/show.html?titleid=105739


Fresh with Anna Olson keskittyy lähiruokaan ja kauden raaka-aineisiin. Välillä ihmetyttää, miten Kanadan vihannekset ovat moninverroin täkäläisiä kookkaampia ja mehukkaamman oloisia. Mutta samanlaisia luomuvihanneksia löytyy jo Keski-Euroopasta mm. Sveitsistä. Monet Annan resepteistä ovat melko amerikkalaissävytteisiä, mutta joukosta on helppo poimia omaankin käyttöön soveltuvia.
Annan tyyli on hyvin käytännöllinen ja maanläheinen, eikä ruoanlaitto ole mitään hienostelua. http://www.foodnetwork.ca/ontv/shows/Fresh-with-Anna-Olson/episode.html?titleid=116182&episodeid=234428


Suomalaisista ruokaohjelmista ehkä paras on Teemu Auran ja Tommi Tuomisen Food Club. Asiallista, konstailematonta ruokaa.
http://www.livtv.fi/ohjelmat/food-club/etusivu

Ruokareality ei mielestäni ansaitse edes palstatilaa, mutta ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Ensimmäisen Suomen Top Chef voittajan Akseli Herlevin keittokirja on jo kulunut käytössä kiitettävästi.

Ei kommentteja

Kiitos kun laitoit viestiä!
Terkuin, Kulinaari